Anasayfa

19-05-2016
Kranidiotis parti kuruyor
Yeni Demokrasi Partisi'nden (YDP) ihraç edilen Failos Kranidiotis yeni parti kuruyor.
19 Mayıs 2016 Perşembe

Kısa bir süre önce YDP Başkanı Kiriakos Miçotakis tarafından partiden ihraç edilen eski Siyasi Komite üyesi Kranidiotis, "Yeni Sağ" (Nea Deksia) adıyla parti kurmak için Yargıtay'a başvurdu.

Antonis Samaras'ın başbakanlığı döneminde danışman olarak görev yapan Kranidiotis'in partisinin ambleminde mavi kırmızı renklerde bir kartal bulunuyor. YDP'nin de sağında yer alacak olan partinin kurulduğu haberini Kranidiotis sosyal medyadan duyurdu.

Eski LAOS Partisi başkanı Yorgos Karacaferis ve Dimitris Baltakos'un kurduğu "Milli Birlik Partisi"ne üye olması için Kranidiotis ile yapılan görüşmelerin sonuç vermemesi sonrası adı geçen partinin kurulduğu belirtiliyor. Kranidiotis'in gelecek hafta bir basın toplantısı düzenleyerek partinin resmi tanıtımını yapması bekleniyor.

Böylece "Milli Birlik Partisi"nden sonra Yunanistan'da YDP'nin de sağında yer alacak ikinci bir parti kurulmuş oldu.

Haberler


Mucize Tiyatrosundan Selanik’e kültür gezisi

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanından TİKA’ya teşekkür

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Çiftçilerden tatil dönemi kararı; eylemler sürecek, yollar yolculara açılacak

GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın kayınpederi vefat etti

Eğitim camiasının değerli bir neferi öğretmen Ahmet Kavak vefat etti

“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”