Anasayfa

20-05-2016
AP milletvekili Niedermiüller: "İdomeni'deki durum insanlık dışı"
Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Peter Niedermiüller, yaklaşık 10 bin sığınmacının yaşadığı Kılkış'ın İdomeni kampına ilişkin, "Buradaki tüm durum insanlık dışı. Burada küçük çocuklar var ve insani koşullara sahip değiller" dedi.
20 Mayıs 2016 Cuma

Niedermüller ile Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesinden bir grup AP milletvekili sığınmacıların durumlarını gözlemlemek üzere geldikleri Yunanistan’da ilk ziyaretlerini İdomeni kasabasına gerçekleştirdi.

Yoğun ilgiyle karşılaşan milletvekillerinin etrafını saran sığınmacılar, yaklaşık 3 aydır konakladıkları bölgede yaşadıkları problemleri dile getirdiler. "Başka bir kampa değil başka ülkeye", "İnsan hakları nerede" yazılı dövizler taşıyan sığınmacılar, sınırların açılmasına yönelik gösteride bulundu.

Sığınmacıları dinleyen ve notlar alan milletvekilleri ayrıca, İdomeni’de görev yapan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yetkilileriyle de görüştü.
Daha sonra basına açıklamalarda bulunan AP milletvekili Niedermüller, "Bu insanlar savaştan kaçıyor biz ise kendilerine daha iyi bir yaşam ve yaşam koşulları sağlamalıyız, bu insanların doktor ve tercümanlara ihtiyacı olduğu gibi çocukların da daha birçok şeyin yanı sıra eğitime de ihtiyaçları var. Göçmenler Avrupa’ya geliyor ve biz Avrupa halklarının bu insanlara bir gelecek ve ümit vermekle yükümlüyüz" ifadelerini kullandı.

Niedermüller, AB’nin, ortak göçmen politikasına karşı isteksiz kalan ülkeleri cesaretlendirmesi ve daha büyük mali destek sağlanması gerektiğini söyledi. Kamp koşullarına da değinen Niedermüller, "Buradaki tüm durum insanlık dışı. Burada küçük çocuklar insani koşullara sahip değiller" değerlendirmesinde bulundu.

Haberler


Her 10 kişiden 8’i sosyal medyaya yaş sınırı getirilmesini destekliyor

Orduda casusluk skandalı

Sakız Adası açıklarındaki faciada sahil güvenlik botunun kamerası devrede değilmiş

Yunan Parlamentosu yeni göç yasa tasarısını onayladı

Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücüden acı haber

Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”