Anasayfa

23-10-2023
Gülten öğretmeni kaybettik
Gümülcineli öğretmen Gülten Mustafa vefat etti. Öğretmenliğinin yanı sıra kültürel faaliyetlere ve eğitimle ilgili çalışmalara katkısı ve bu alanda yaptığı organizasyonlar ile tanınan öğretmen Gülten Mustafa, bir süredir yaşadığı İstanbul'da hayata gözlerini yumdu.
23 Ekim 2023 Pazartesi

Gümülcineli öğretmen Gülten Mustafa vefat etti. Öğretmenliğinin yanı sıra kültürel faaliyetlere ve eğitimle ilgili çalışmalara katkısı ve bu alanda yaptığı organizasyonlar ile tanınan öğretmen Gülten Mustafa, bir süredir yaşadığı İstanbul'da hayata gözlerini yumdu.

41 yıl boyunca görev yaptığı Yassıköy Türk Azınlık İlkokulunda yüzlerce öğrenci yetiştiren Gülten Mustafa, Yassıköylülerin sevgi ve saygısını kazanmıştı. Türk edebiyatına ve şiire özel ilgi duyan öğretmen Gülten Mustafa'nın iki şiir kitabı yayınlanmıştı.

76 yaşında hayata veda eden Gülten Mustafa'nın yarın (24 Ekim Salı) İstanbul Marmara İlahiyat Fakültesi Camiinde kılınacak öğle namazından sonra toprağa verileceği ifade edildi.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği eski başkanlarından Cahit Aliosman'ın eşi ve Aralya Aliosman'ın annesi olan Gülgen Mustafa'nın vefatıyla ilgili olarak Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinin yaptığı açıklama şöyle:

"Gülten Mustafa (Aliosman) öğretmenimiz 1947 yılında Gümülcine'de doğdu. İlk tahsilini İdadiye Türk İlkokulunda tamamladı. İlkokuldan sonra Bolu İlköğretmen Okuluna gitti. Dört senenin sonunda 2 sene de İstanbul Ortaköy Öğretmen Okuluna devam ederek, 1965 yılında mezun oldu.

1965 - 66 öğretim yılından itibaren Yassıköy Türk İlkokulunda 41 yıl çalıştı. İdadiye ve Osmaniye Türk okullarında da bir yıl çalıştı.

Öğretmenlikten emekli olduktan sonra Rodos Müslümanları Kültür ve Kardeşlik Derneğinde gönüllü Türkçe öğretmeni olarak çalıştı. "Sessizliğin Sesleri" ve "Küçük Oyunlar" adlı şiir kitaplarını yazdı. 1992 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Eğitim Önlisans Programından mezun oldu.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği camiası adına öğretmenimiz Gülten Mustafa'ya Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine, öğretmen camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun."

Haberler


YTB Başkanlığına Abdulhadi Turus asaleten atandı

GAT genel kurulu 29 Mart’ta

Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Batı Trakya’yı ziyaret etti

Kültür Bakanlığı Yanya’daki Aslan Paşa Camiinin restorasyonunu üstleniyor