Anasayfa

25-10-2023
BM ile İsrail arasındaki gerginlik tırmanıyor
Birleşmiş Milletler (BM) ile İsrail arasındaki gerginlik tırmanıyor. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in yaptığı konuşmaya İsrail tepki gösterdi.
25 Ekim 2023 Çarşamba

Birleşmiş Milletler (BM) ile İsrail arasındaki gerginlik tırmanıyor. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in yaptığı konuşmaya İsrail tepki gösterdi.

İsrailli diplomatlar, Birleşmiş Milletler'de dün (24 Ekim Salı) Orta Doğu'daki olaylarla ilgili oturumda yaptığı konuşmadan dolayı BM Genel Sekreteri Guterres'in istifasını istedi. İsrailli yetkililer bugün ise BM'ye bağlı yetkililere İsrail'e giriş vizesi verilmeyeceğini belirterek, BM Genel Sekreteri Guterres'in ülkede istenmediğini iddia ettiler.

BM ile İsrail arasındaki gerginlik, BM yetkililerinin Gazze'de 2.300'den fazla çocuğun ölümünün insanlığın vicdanını kirlettiğini belirtmesinden sonra başladı.

BM'nin Gazze'ye insani yardım ve yakıt yardımının arttırılması talebinin üzerine İsrail'de BM karşıtı sesler yükselmeye başladı. Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze'ye yardımdan sorumlu olan BM yetkililerinden yakıtı Hamas'tan istemesini talep etti. İsrail ordusunun Hamas'a ait olduğu iddia edilen yakıt depolarının fotoğraflarını basına verdiği ifade edildi.
BM Genel Sekteri Antonio Guterres, Gazze'deki acıların sona ermesi ve acilen ateşkese gidilmesi talebinde bulundu. Guterres, 7 Ekim'de Hamas'ın saldırısının bağımsız bir olay olarak görülemeyeceğini, Filistin halkının 56 yıldır ağır bir işgale maruz kaldığını kaydetti. Guterres'in ifadeleri İsrail'de büyük tepki yarattı. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Kohen, Guterres'in açıklamalarına tepki göstererek, söz konusu açıklamaların gerçeklikten kopuk olduğunu iddia etti.


Haberler


Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor