Anasayfa

28-10-2023
Gazze'ye en ağır bombardıman
İsrail, dün gece Gazze'ye yönelik en ağır bombardımanı gerçekleştirdi. Saldırlarda çok sayıda Filistinli öldürüldü. Sınırlı kara baskınlarının kapsamını genişleten İsrail ordusu, dün gece (27 Ekim Cuma) kuzeyden Beyt Hanun bölgesine girdi. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanırken, Gazze aynı anda havadan ve denizden de bombalandı.
28 Ekim 2023 Cumartesi

İsrail, dün gece Gazze'ye yönelik en ağır bombardımanı gerçekleştirdi. Saldırlarda çok sayıda Filistinli öldürüldü. Sınırlı kara baskınlarının kapsamını genişleten İsrail ordusu, dün gece (27 Ekim Cuma) kuzeyden Beyt Hanun bölgesine girdi. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanırken, Gazze aynı anda havadan ve denizden de bombalandı.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana büyük bir yıkım yarattığı Gazze'ye yönelik saldırılarında yeni bir aşamaya geçti. Uzun süredir kapsamlı kara harekatının hazırlıklarını sürdüren İsrail ordusu (IDF), Gazze'de karadan düzenlediği sınırlı hedefli baskınların kapsamını dün gece itibariyle genişletti.

Gün içinde Gazze'nin orta kesimlerine karadan onlarca saldırı düzenleyen İsrail ordusu kta operasyonları" ile Hamas komutanlarını hedef aldığını ve Hamas komutanı Şadi Barud'un öldürüldüğünü belirtti.

Gece saatlerinde ise İsrail ordusu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, "Kara Kuvvetleri bu gece (dün) faaliyetlerini genişletecek" açıklamasını yaptı. Hava saldırılarının da şiddetini artırdıklarını belirten Hagari, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistinlilere "Güneye gidin" çağrısını yineledi.

Bu açıklamadan kısa süre sonra İsrail birliklerinin, Gazze'nin kuzey sınırında konuşlanan çok sayıda tank eşliğinde Beyt Hanun Mahallesi'ne girdiği bildirildi. Kara birliklerinin girişiyle birlikte Gazze'ye karadan obüs, havadan uçaklarla ve ilk kez Akdeniz'de konuşlu İsrail donanması tarafından şiddetli bombardıman gerçekleştirildiği kaydedildi. İsrail'in dün geceki saldırılarının 7 Ekim'den bu yana düzenlenen en yoğun bombardıman olduğu ifade edildi. Filistin kaynakları ise Gazze'ye yapılan en ağır bombardıman sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, enkaz altında yüzlerce kişi olduğunu kaydetti.

FOTO: AA

Haberler


Seçek Derneğinin 2026 mali kongresi yapıldı

Miçotakis: Erdoğan ile görüşme Şubat ayının ilk günlerinde olabilir

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Öğrencileri için Edirne’ye kültür gezisi

Türkiye’nin Yunanistan’a ihracatı 3 milyar doları aştı

Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa AA’nın “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Özgür Ferhat: “Tütüncülerimiz yanlış politikalar nedeniyle zor günler geçirmektedir”

Annelere istihdam desteği: 10 bin kişilik program açıldı

Yerapetritis: “Ege’de ikinci deniz parkı ve kara suları genişlemesi yolda”

Sofulu’da uyuşturucu operasyonu

Rodop ilinde çiçek hastalığı nedeniyle 5 sürü daha itlaf edildi

Hollandalı Bakan sınır çitini ve göç merkezlerini ziyaret etti

Gümülcine’de Miraç Kandili programları yoğun katılımla gerçekleşti