Anasayfa

28-10-2023
'OHİ' bayramı törenlerle kutlandı
28 Ekim 'Ohi' bayramı ülke genelinde yapılan törenlerle kutlandı.
28 Ekim 2023 Cumartesi



28 Ekim 'Ohi' bayramı ülke genelinde yapılan törenlerle kutlandı.

28 Ekim 1940'ta İtalyan ordusunun teslim olma çağrılarına "Ohi" (Hayır) yanıtının veridiği tarihin yıldönümü, tüm ülkede olduğu gibi Batı Trakya'da da kutlandı.

28 Ekim Cumartesi günü (bugün) ülke genelinde gerçekleştirilen törenlerde, öğrenciler ve askeri birlikler resmi geçit yaptı.

Gümülcine'deki törene hükümeti temsilen Doğu Makedonya- Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Rodop ili milletvekilleri, Gümülcine Belediye Başkanı Yanis Garanis, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve diğer yetkililer katıldı.

İskeçe'deki törene de milletvekilleri, belediye başkanları, yerel yöneticiler ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Kutlamalar çerçevesinde öğrenciler, dernekler ve askeri birlikler resmi geçit töreni yaptı.

28 Ekim OHİ bayramı nedeniyle yapılan geçit törenine Gümülcine'de Türk azınlık ilkokullarıyla, Celal Bayar Azınlık Ortaokul - Lisesi ve Hayriye Medresesi öğrencileri de katıldı. İskeçe'de de Türk azınlık ilkokulu, Azınlık Ortaokul ve Lisesi öğrencileri ile Medrese öğrencileri geçit töreninde törende yer aldı.

Haberler


YTB Başkanlığına Abdulhadi Turus asaleten atandı

GAT genel kurulu 29 Mart’ta

Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Batı Trakya’yı ziyaret etti

Kültür Bakanlığı Yanya’daki Aslan Paşa Camiinin restorasyonunu üstleniyor