Anasayfa

13-11-2023
Hayvan besicilerinden Gümülcine'de eylem
Eyalet genelinden hayvan besicileri Gümülcine'de eylem düzenledi.
13 Kasım 2023 Pazartesi



Eyalet genelinden hayvan besicileri Gümülcine'de eylem düzenledi.

Doğu Makedonya - Trakya eyaleti genelinden hayvan besicileri yaşadıkları sorunları dile getirmek için 13 Kasım Pazartesi günü Gümülcine'deki eyalet binası önünde eylem düzenledi.

Hükümetin uyguladığı politikaları eleştiren eylemciler, hayvan besiciliğin bitme noktasına geldiğini, birçok kişinin de hayvancılığı bırakarak yurt dışına gitmek zorunda kaldığına dikkat çektiler. Yapılan konuşmalarda yetkililerin bir an önce önlem alması istendi.

Bu arada, eylemciler Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ile de görüşme fırsatı buldu. Şikayetlerini ileten eylemciler, eyalet başkanından sorunların çözümü için gerekli adımları atmasını istediler.

Eyalet Başkanı Metios yaptığı konuşmada, daha önce bakanlıklar ile görüşmeler yapıldığını ancak istenen sonucun alınamadığını belirtti. Metios bundan sonraki mücadelelerinde de hayvan besicilerinin yanında olduğunu ifade etti.

Hayvan besicileri eyleme eyalet genelinden hiçbir milletvekilinin katılmamasını da eleştirdi.

Haberler


TRT World Forum 2025 yarın İstanbul’da başlıyor

Zeybek: “İyi niyet olsaydı, Mizanlı azınlık ilkokulu yeniden açılmış olacaktı”

Karpuz rozetine soruşturma

Rodop ilinde çiftçiler eyleme hazırlanıyor

Tayinli müftü naipleri değiştirildi

Zeybek, Zeynelli köyündeki OPEKEPE mağdurlarının sorununu meclise taşıdı

Atina’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. yılı kutlandı

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan 29 Ekim resepsiyonu

Narlıköy’de baba-oğul arasında şiddet

Batı Trakya’da karbon ayak izini azaltma etkinlikleri başlıyor

Papandreu’dan 28 Ekim törenine katılan aşırı sağcı gruba tepki

Başbakan Miçotakis Gümülcine’ye geliyor