Anasayfa

20-11-2023
SİRİZA'da ayrılık rüzgarları esiyor
Ana muhalefet partisi SİRİZA'da Efi Ahçıoğlu grubuna yakın üyelerin telekonferans yöntemiyle yaptığı toplantı dün akşam (19 Kasım Pazar) geç saatlerde tamamlandı. Ülke genelinden toplantıya katılan binin üzerinde yöneticinin çoğunluğunun partiden ayrılma taraftarı olduğu belirtildi.
20 Kasım 2023 Pazartesi

Ana muhalefet partisi SİRİZA'da Efi Ahçıoğlu grubuna yakın üyelerin telekonferans yöntemiyle yaptığı toplantı dün akşam (19 Kasım Pazar) geç saatlerde tamamlandı. Ülke genelinden toplantıya katılan binin üzerinde yöneticinin çoğunluğunun partiden ayrılma taraftarı olduğu belirtildi.

Toplantıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Ahçıoğlu'na yakın kaynaklar "6+6" olarak tanınan grubun partide "ayrılık krizi" yaşandığı konusunda hemfikir olduğunu ifade ettiler.

Aynı kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, dün saatler süren toplantıya ülke genelinden binin üzerinde yönetici katıldı. Toplantıda, SİRİZA'nın dağılma kriziyle karşı karşıya olduğu değerlendirmesi hakim olurken, bu durumdan parti lider grubunun sorumlu olduğu kaydedildi. Problemin kökeninin siyasi tercihler ve siyasi etik konuları olduğuna dikkat çekildi.

Toplantıda, partinin lider grubu açık ve dürüst bir tartışmaya izin vermek yerine, komplo senaryalarını ve kişisel saldırıyı tercih etmekle eleştirildi.

Aynı kaynaklar, "Özellikle son gelişmeler ve çirkin saldırılardan sonra ortaya çıkan durumun her türlü anlaşma ve tartışma girişimini zorlaştırdığı, bu koşullarda mevcut liderlik ekibiyle birlikte olma koşullarının oluşmadığını" kaydettiler.

Bu arada, SİRİZA'nın Selanik Gençlik Kolu üyelerinin ezici çoğunluğu da dün partiden ayrılma kararı aldı. Bu SİRİZA'dan ilk toplu ayrılık olarak nitelendirildi.

Ayrılık kararıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, yeni başkan Stefanos Kasselakis'e sert eleştiriler yöneltildi.

Haberler


Kültür Bakanlığı Yanya’daki Aslan Paşa Camiinin restorasyonunu üstleniyor

Bu ne perhiz, bu ne Lozan yorumu?

Kimliğe müdahale ve kültürel dayatma - iki olayın düşündürdükleri

Ramazan’da Kur’an’la yenilenmek

Celal Bayar Azınlık Ortaokulu-Lisesi son sınıf öğrencilerinden iftar programı

ABTTF Başkanı Habipoğlu: ‘Batı Trakya’daki toplu iftarlar bazı çevreleri rahatsız ediyor’

Atina’daki Türk ve Yunan iş insanları iftar programında buluştu

DMT Eyaleti Avrupa’nın su ve iklim ittifakına katıldı

Orta Doğu’dan Yunan vatandaşlarının ilk tahliye operasyonları tamamlandı

Yunanistan cezaevlerinde aşırı kalabalık ve kötü muamele riski

Şahin köyünde birlik ve dayanışma iftarı

Benzin ve motorin fiyatları fırladı