Anasayfa

20-11-2023
SİRİZA'da ayrılık rüzgarları esiyor
Ana muhalefet partisi SİRİZA'da Efi Ahçıoğlu grubuna yakın üyelerin telekonferans yöntemiyle yaptığı toplantı dün akşam (19 Kasım Pazar) geç saatlerde tamamlandı. Ülke genelinden toplantıya katılan binin üzerinde yöneticinin çoğunluğunun partiden ayrılma taraftarı olduğu belirtildi.
20 Kasım 2023 Pazartesi

Ana muhalefet partisi SİRİZA'da Efi Ahçıoğlu grubuna yakın üyelerin telekonferans yöntemiyle yaptığı toplantı dün akşam (19 Kasım Pazar) geç saatlerde tamamlandı. Ülke genelinden toplantıya katılan binin üzerinde yöneticinin çoğunluğunun partiden ayrılma taraftarı olduğu belirtildi.

Toplantıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Ahçıoğlu'na yakın kaynaklar "6+6" olarak tanınan grubun partide "ayrılık krizi" yaşandığı konusunda hemfikir olduğunu ifade ettiler.

Aynı kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, dün saatler süren toplantıya ülke genelinden binin üzerinde yönetici katıldı. Toplantıda, SİRİZA'nın dağılma kriziyle karşı karşıya olduğu değerlendirmesi hakim olurken, bu durumdan parti lider grubunun sorumlu olduğu kaydedildi. Problemin kökeninin siyasi tercihler ve siyasi etik konuları olduğuna dikkat çekildi.

Toplantıda, partinin lider grubu açık ve dürüst bir tartışmaya izin vermek yerine, komplo senaryalarını ve kişisel saldırıyı tercih etmekle eleştirildi.

Aynı kaynaklar, "Özellikle son gelişmeler ve çirkin saldırılardan sonra ortaya çıkan durumun her türlü anlaşma ve tartışma girişimini zorlaştırdığı, bu koşullarda mevcut liderlik ekibiyle birlikte olma koşullarının oluşmadığını" kaydettiler.

Bu arada, SİRİZA'nın Selanik Gençlik Kolu üyelerinin ezici çoğunluğu da dün partiden ayrılma kararı aldı. Bu SİRİZA'dan ilk toplu ayrılık olarak nitelendirildi.

Ayrılık kararıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, yeni başkan Stefanos Kasselakis'e sert eleştiriler yöneltildi.

Haberler


GAT’tan ihtiyaç sahibi iki soydaşa tekerlekli sandalye desteği

Yeni Solda ayrılık iddiası: Hüseyin Zeybek de isimler arasında

Gümülcine ve Yassıköy belediyelerinden arsa temizliği uyarısı

Türkiye’den Schengen vizesi başvurularında Yunanistan ilk sırada

Karamanlis ve Samaras’ın çıkışları Miçotakis hükümetini zorluyor

ALCO anketinde Çipras’ın partisi ikinci, Karistianu dördüncü sırada

Çocuk Yardımı başvuruları bugün başladı

Yunanistan’dan ABTTF’nin BM İnsan Hakları Konseyine sunduğu yazılı bildiriye cevap

Chevron’dan Yunanistan’ın batısındaki enerji aramalarına yeni ortaklık

Gümülcine - Makaz yolu yeniden ulaşıma açıldı

Çipras siyasete yeni partiyle dönüyor

Başkonsoloslukta bayram coşkusu