Anasayfa

20-11-2023
Erdoğan: 'Biz düşmanları azaltalım, dostları çoğaltalım istiyoruz'
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşü uçakta yaptığı açıklamalarda Türkiye - Yunanistan ilişkilerine de değindi.
20 Kasım 2023 Pazartesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşü uçakta yaptığı açıklamalarda Türkiye - Yunanistan ilişkilerine de değindi. Erdoğan, "Bölgenin iki önemli ve komşu ülkesi olarak çıkarlarımızın aynı doğrultuda olması gayet normal. Bazı konulardaki görüş ayrılıklarımızı, diyaloğu önceleyerek çözüme kavuşturabiliriz." dedi.

Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in, yaptıkları görüşme sonrası "Türkiye ile iş birliği şart" açıklaması ve önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Yunanistan ziyareti hatırlatılarak, sorunların çözümünde ve iş birliğinde sürpriz bir adım olup olmayacağı sorulan Erdoğan, "Yapacağımız iş birliği konferansıyla bunları konuşacağız. Temenni ederim ki aynen dediği gibi olur ve Yunanistan'la ilişkilerimiz daha iyi bir noktaya ulaşır. Yeni bir süreci temennim odur ki inşallah başlatırız." değerlendirmesinde bulundu.

Düşmanları azaltmak ve dostları çoğaltmak istediklerinin altını çizen Erdoğan, "Bölgenin iki önemli ve komşu ülkesi olarak çıkarlarımızın aynı doğrultuda olması gayet normal. Bazı konulardaki görüş ayrılıklarımızı, diyaloğu önceleyerek çözüme kavuşturabiliriz. Bölge ülkeleri olarak meseleye rant ve pazar mantığıyla yaklaşan üçüncü ülkeleri sürecin dışında tutarsak, çözemeyeceğimiz bir sorunumuz yok." ifadesini kullandı.

Haberler


Hacıgene’den Koroner Ünite konusunda hastane yönetimine soru

KKE Rodop Bölge Komitesi: Çiftçilere yönelik kovuşturmalar geri çekilsin

Bulatköy’de 24. Kiraz Festivali başlıyor

BTAYTD yönetiminden Gümülcine Belediye Başkanına ziyaret

Interview anketi: Yeni Demokrasi liderliğini koruyor, Çipras ve PASOK ikinci sıra için yarışıyor

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin istinaftan başvurusu red edildi

DEB Partisi EFA genel kuruluna katıldı

Süpermarket fiyatlarını anlık karşılaştıracak “posokanei” uygulaması geliyor

Kırköy kadınları Karasu Nehri’nde “Aile Okumaları” programında buluştu

Topsidis, Kırcaali Valisi Nikolov ile görüştü

Kabine değişikliği: Ulaştırma Bakanlığına Koçiras, Marinakis görevinde kalıyor

Milletvekili Baran’dan hükümete ’Genç Göçü’ uyarısı