Anasayfa

20-11-2023
Erdoğan: 'Biz düşmanları azaltalım, dostları çoğaltalım istiyoruz'
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşü uçakta yaptığı açıklamalarda Türkiye - Yunanistan ilişkilerine de değindi.
20 Kasım 2023 Pazartesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşü uçakta yaptığı açıklamalarda Türkiye - Yunanistan ilişkilerine de değindi. Erdoğan, "Bölgenin iki önemli ve komşu ülkesi olarak çıkarlarımızın aynı doğrultuda olması gayet normal. Bazı konulardaki görüş ayrılıklarımızı, diyaloğu önceleyerek çözüme kavuşturabiliriz." dedi.

Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in, yaptıkları görüşme sonrası "Türkiye ile iş birliği şart" açıklaması ve önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Yunanistan ziyareti hatırlatılarak, sorunların çözümünde ve iş birliğinde sürpriz bir adım olup olmayacağı sorulan Erdoğan, "Yapacağımız iş birliği konferansıyla bunları konuşacağız. Temenni ederim ki aynen dediği gibi olur ve Yunanistan'la ilişkilerimiz daha iyi bir noktaya ulaşır. Yeni bir süreci temennim odur ki inşallah başlatırız." değerlendirmesinde bulundu.

Düşmanları azaltmak ve dostları çoğaltmak istediklerinin altını çizen Erdoğan, "Bölgenin iki önemli ve komşu ülkesi olarak çıkarlarımızın aynı doğrultuda olması gayet normal. Bazı konulardaki görüş ayrılıklarımızı, diyaloğu önceleyerek çözüme kavuşturabiliriz. Bölge ülkeleri olarak meseleye rant ve pazar mantığıyla yaklaşan üçüncü ülkeleri sürecin dışında tutarsak, çözemeyeceğimiz bir sorunumuz yok." ifadesini kullandı.

Haberler


Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi

İskeçe Türk Birliğinden Çamlar Denizi’nde büyük piknik etkinliği

Çınar Camii davasında mücadele mesajı: Karar istinafa götürülecek

Çınar Camii davasında karar açıklandı

Çınar Camii davasında 12 saati aşan maraton duruşma

Maronya – Taşlık sahil yolu projesinde inceleme: Tamamlanma süresi uzayabilir

Çınar Camii davasında kritik gün

Erdoğan–Vartholomeos görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu için ’yeşil ışık’ iddiası

Caner İmam’dan İlhan Ahmet’e yanıt: ’Spor projesi başvurusu yapıldı’