Anasayfa

23-11-2023
Özgür Ferhat ELGA ödemelerindeki gecikmeleri sordu
Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, Yunanistan Devlet Tarım Tazminatları Kurumunun (ELGA) yapması gereken ödemelerdeki gecikmeyle ilgili Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığına soru önergesi sundu.
23 Kasım 2023 Perşembe

Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, Yunanistan Devlet Tarım Tazminatları Kurumunun (ELGA) yapması gereken ödemelerdeki gecikmeyle ilgili Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığına soru önergesi sundu.

Söz konusu soru önergesinde, Rodop ilinde çiftçilere ELGA tarafından 2022 ve 2023 yılında ödenmesi gereken zarar paralarındaki gecikme dile getirdi.

Milletvekili Özgür Ferhat'ın siyasi bürosundan yapılan yazılı açıklamada şu ifadele yer verildi:

"Özellikle, yaz aylarında meydana gelen kötü ve olumsuz hava şartları nedeniyle (40 dereceyi aşan sıcaklıklar ve ardınan 7-8 kuvvetinde esen rüzgar) Rodop'taki pamuk ve mısır üretiminde kilo kaybına yol açıp alınacak olan dönüm başı destek primini (Sindedemeni) tehlikeye atmıştır.

Milletvekili Ferhat, ELGA' nın kapsamadığı tarımsal zararların de minimis ya da özel devlet fonlarından karşılama düşüncelerinin olup olmadığını yetkili bakana sordu.

Ayrıca, hasatlarında kilo kaybı yaşayan üreticileri 2015-2019 yıllarında olduğu gibi dönümüne alınan prim desteğinin kesilmemesi adına ne gibi önlemler almayı sorusunu iletti."

Haberler


Basketbolda Olimpiakos şampiyon oldu

Müftüler Trampa ve Şerif, Köln’deki Uluslararası Müslümanlar Konferansı’na katıldı

Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”