Anasayfa

25-11-2023
İskeçe İşçi Merkezi mağazaların pazar günleri açılmasına karşı çıkıyor
İskeçe İşçi Merkezi, yayımladığı açıklamayla mağazaların pazar günü açılmasına karşı çıktığını belirtti.
25 Kasım 2023 Cumartesi

İskeçe İşçi Merkezi, mağazaların pazar günü açık olmasına karşı çıktı.

İşçi Merkezinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Ticari mağazaların 26 Kasım 2023 Pazar günü açık kalmasına ve pazar tatilinin kaldırılmasına şiddetle karşı olduğumuzu belirtiyoruz.

Ticaretteki durgunluk, mağazaların sınırlı açılış saatlerinden değil, işçi ve emeklilerin maaşlarına art arda gelen kesintiler ve devlet gelirlerinin boşa harcanmasından kaynaklanıyor.

Pazar günleri, işçi için bayram ve dinlenme günüdür ve mücadelelerle kazanılan kutsal bir haktır, tartışılmaz, ortadan kaldırılmaz ve kesinlikle fedakarlık yapılamaz.

Bugün toplumun sahip olmadığı şey, alışveriş yapacak saatler değil, düzgün yaşamak için gereken para ve dolgun ücrettir.

Son olarak, böyle bir girişimin her zaman karşısında olduğumuzun bilinmesi gerekiyor.

İskeçe vilayetindeki tüm çalışanları temsilen, Pazar tatili ve temel çalışma kurallarının iptal edilmesine karşı olduğumuzu ifade ediyoruz."

Haberler


Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan 29 Ekim resepsiyonu

Narlıköy’de baba-oğul arasında şiddet

Batı Trakya’da karbon ayak izini azaltma etkinlikleri başlıyor

Papandreu’dan 28 Ekim törenine katılan aşırı sağcı gruba tepki

Başbakan Miçotakis Gümülcine’ye geliyor

Patra’da İsrailli turist gemisine protesto

İskeçe Belediyesi, tarihi kapalı çarşı için halkın görüşünü bekliyor

ChatGPT’de ruh sağlığı sinyalleri

Gümülcine’de Mikis Theodorakis’e 100. yıl anma konseri

İskeçe’de vatandaşları “borç silme” vaadiyle kandırdılar

Başbakan Miçotakis koronavirüse yakalandı

Mehmet Hatipoğlu’nu kaybettik