Anasayfa

01-12-2023
Sağlıkçılar bakanlık önünde eylem yaptı
Kamu sektöründe çalışan doktorlar ve sağlık personeli, gelirleri ile kamu sağlığına harcanan bütçenin artırılması talebiyle eylem yaptı.
1 Aralık 2023 Cuma

Kamu sektöründe çalışan doktorlar ve sağlık personeli, gelirleri ile kamu sağlığına harcanan bütçenin artırılması talebiyle eylem yaptı.

Yunanistan Hastane Doktorları Federasyonu (OENGE) ve Kamu Hastaneleri Çalışanları Federasyonunun (POEDHN) çağrısıyla dün (30 Kasım Perşembe) başlayan grev kapsamında kamu çalışanı doktorlar ve sağlık çalışanları, başkent Atina'daki Sağlık Bakanlığı binası önünde toplandı.

Eylemciler, kamu sektöründeki sağlık çalışanları maaşlarının iki katına çıkarılmasını, nöbet ödemelerinin zamanında yapılmasını, nöbet ödemelerinin vergilendirilmemesini, sağlık personeli sayısının artırılmasını, sözleşmeli personelin kadroya alınmasını ve kamu sağlığı sistemine ayrılan bütçenin artırılmasını talep etti.

Eylemciler, daha sonra Sağlık Bakanlığı önünden parlamento binasına kadar yürüdü.

Haberler


Milletvekili Özgür Ferhat’tan Gümülcine Belediyesine ziyaret

Sevilen esnaf Bahadır Cemiloğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Özgür Ferhat’ın girişimiyle itfaiyedeki personel açığı meclis gündemine taşındı

Miçotakis’ten Orta Doğu için telekonferans, Dışişlerinden acil hatlar

Memkova cinayetinde şüpheli gözaltında

Venizelos’tan hukukun üstünlüğü uyarısı

İskeçe’nin Memkova köyünde şok yaratan cinayet

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları Atina’da protesto edildi

Talihsiz kazada Şükrü Davut yaşamını yitirdi

Muhalefetten ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına tepki

Ketenlik’te bin kişilik toplu iftar

Tempi trajedisinin üçüncü yıl dönümünde Sintagma Meydanı doldu