Anasayfa

05-12-2023
Dünya Türk Kahvesi Günü Gümülcine'de kutlandı
5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü nedeniyle, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğunda düzenlenen etkinlikte herkese Türk kahvesi ikram edildi.
5 Aralık 2023 Salı



5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü nedeniyle, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğunda düzenlenen etkinlikte herkese Türk kahvesi ikram edildi.

Bugün (5 Aralık Salı) 14.00 - 16.00 saatleri arasında gerçekleşen etkinliğe, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Darbuka Ritim Atölyesi de seslendirdiği türküler ve şarkılarla renk kattı.

Etkinlikte, Türk kahvesinin yanı sıra geleneksel Türk tatlıları da ikram edildi.

Başkonsolos Aykut Ünal yaptığı konuşmada, etkinliğe katılanlara ve BTAYTD Darbuka Ritim Atölyesi üyelerine teşekkür etti.

Başkonsolos Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Bakanı Çiğdem Asafoğlu, Bağımsız Milletvekili Özgür Ferhat, Türk azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda soydaş katıldı.




Haberler


Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Batı Trakya’yı ziyaret etti

Kültür Bakanlığı Yanya’daki Aslan Paşa Camiinin restorasyonunu üstleniyor

Bu ne perhiz, bu ne Lozan yorumu?

Kimliğe müdahale ve kültürel dayatma - iki olayın düşündürdükleri