Anasayfa

05-12-2023
Dünya Türk Kahvesi Günü Gümülcine'de kutlandı
5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü nedeniyle, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğunda düzenlenen etkinlikte herkese Türk kahvesi ikram edildi.
5 Aralık 2023 Salı



5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü nedeniyle, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğunda düzenlenen etkinlikte herkese Türk kahvesi ikram edildi.

Bugün (5 Aralık Salı) 14.00 - 16.00 saatleri arasında gerçekleşen etkinliğe, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Darbuka Ritim Atölyesi de seslendirdiği türküler ve şarkılarla renk kattı.

Etkinlikte, Türk kahvesinin yanı sıra geleneksel Türk tatlıları da ikram edildi.

Başkonsolos Aykut Ünal yaptığı konuşmada, etkinliğe katılanlara ve BTAYTD Darbuka Ritim Atölyesi üyelerine teşekkür etti.

Başkonsolos Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Bakanı Çiğdem Asafoğlu, Bağımsız Milletvekili Özgür Ferhat, Türk azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda soydaş katıldı.




Haberler


BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet’ten karne günü mesajı

Basketbolda Olimpiakos şampiyon oldu

Müftüler Trampa ve Şerif, Köln’deki Uluslararası Müslümanlar Konferansı’na katıldı

Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı