Anasayfa

08-12-2023
DEB Partisi: '8 yıl geçmesine rağmen saldırının failleri hala bulunmadı'
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, 8 Aralık 2015 tarihinde DEB Partisi Genel Merkezine yapılan saldırının üzerinden sekiz yıl geçmesine rağmen hala aydınlatılmadığını belirtti.
8 Aralık 2023 Cuma

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, 8 Aralık 2015 tarihinde DEB Partisi Genel Merkezine yapılan saldırının üzerinden sekiz yıl geçmesine rağmen hala aydınlatılmadığını belirtti.

Konuyla ilgili partiden yapılan açıklamada, "Bu menfur saldırının aydınlatılması adına tüm girişimlerde bulunmamıza rağmen tam sekiz yıldır herhangi bir ipucu dahi ortaya koyulamamıştır." denildi.

Açıklamada, "Bu çirkin saldırıyı bir kez daha kınıyor, kazalı aracı çalarak zihinlerde geçmişimizi unutmamızı planlayanların, haklı davamızdaki mücadelemize bu tür saldırılardan korkmadan devam edeceğimizi bilmelerini isteriz.

8 Aralık 2015 saldırısının yıllar sonra hala aydınlatılmasını beklediğimizi ve rahmetli Liderimiz Dr. Sadık Ahmet'in aracının bulunarak teslimini beklediğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz." ifadeleri yer aldı.

DEB Partisi Genel Merkezine 8 Aralık 2015 tarihinde "Trakya'nın Bekçileri" adlı örgüt tarafından yapılan saldırıda binaya ve binada bulunan çeşitli araç ve gereçlere zarar verilmiş, partimizin kurucusu ve Batı Trakya Türklerinin lideri Dr. Sadık Ahmet'in kazada hayatını kaybettiği araç çalınmıştı.

Haberler


Basketbolda Olimpiakos şampiyon oldu

Müftüler Trampa ve Şerif, Köln’deki Uluslararası Müslümanlar Konferansı’na katıldı

Kozlukebir Belediyesi’nden Çocuk Festivali

Selimiye Camii’nin açılışına Batı Trakya’dan müftüler ve soydaşlar katıldı

Yerapetritis, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini belirtti

24. Kiraz Festivali Bulatköy’de başladı

Avrupa Konseyi’nden Yunanistan’a Batı Trakya Türk dernekleri uyarısı: AİHM kararları hala uygulanmadı

Özgür Ferhat: “Uzun süredir yürüttüğümüz girişimler sonuç verdi”

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi için sağanak yağış ve dolu uyarısı

İTB Gençlik Buluşmaları devam ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası görkemli açılış töreniyle başladı

ABTTF: “Yunanistan, önce kendi azınlık hakları sicilini düzeltmeli”