Anasayfa

09-12-2023
Gümülcine şehir meydanında eylem yapan çiftçiler Atina'ya seslendi
Gümülcine şehir meydanında toplanan çiftçiler, yaşadıkları sorunları dile getirdiler ve taleplerini Atina'ya duyurmaya çalıştılar.
9 Aralık 2023 Cumartesi



Gümülcine şehir meydanında toplanan çiftçiler, yaşadıkları sorunları dile getirdiler ve taleplerini Atina'ya duyurmaya çalıştılar. Bölge genelinden çiftçiler bugün (9 Eylül Cumartesi) saat 12.00'de Gümülcine şehir meydanında toplandı. Şehir meydanı eyleme katılan çiftçilerin traktörleriyle doldu. Eylem sırasında çiftçilerin herhangi bir yolu trafiğe kapatmadıkları gözlendi.

Çiftçilerin bugünkü eyleminde ağırlıklı olarak Ortak Tarım Politikası'yla ilan edilen uygulamaların neden olduğu sorunlar ve son dönemde artan üretim maliyetleri dile getirildi. Çiftçi temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, merkezi hükümetlerin tarımla ilgili kararları çiftçileri dikkate almadan hayata geçirdiklerini belirterek, bu politikanın değişmesini talep ettiler.

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet, Gümülcine Belediyesi Tarım Derneği Başkanı Nikos Botroços, Rodop İli Çiftçiler Birliği Başkanı Kiriakos Krokos ve Rodop Arıcılar Derneği Başkanı Stelios Kehayas konuşma yaptı. Ayrıca Yeni Sol Parti Milletvekili Özgür Ferhat, yeni yılda görevi devralacak Yassıköy Belediye Başkanı seçilen Caner İmam ile Maronya - Şapçı Belediye Başkanı Apostolos İoannu da çiftçilerin eylemine destek verdi.

Rodop Milletvekili Özgür Ferhat ile Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet azınlık basınına yaptıkları açıklamada, çiftçilerin eylemini desteklediklerini belirterek, taleplerin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini söylediler.






Haberler


Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk destek belirsizliğini koruyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı