Anasayfa

14-12-2023
Miçotakis göç ve iklim krizi için daha çok kaynak gerektiğini belirtti
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Birliği'nin (AB) dış sınırlarının korunması ve iklim krizinin olumsuz etkileriyle mücadelede daha fazla maddi kaynağa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
14 Aralık 2023 Perşembe

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Birliği'nin (AB) dış sınırlarının korunması ve iklim krizinin olumsuz etkileriyle mücadelede daha fazla maddi kaynağa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Miçotakis, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi girişinde yaptığı açıklamada, zirvede AB genişlemesinin gündeme geleceğine dikkati çekerek, Yunanistan'ın, Ukrayna'nın AB'ye üyelik müzakerelerinin başlatılması gerektiği inancında olduğunu dile getirdi.

Zirvede mali konuların da ele alınacağına işaret eden Miçotakis, "Göç sorununun yönetimi için kaynakların artırılması konusuna vurgu yapmak istiyorum." dedi.

Miçotakis, AB'nin dış sınırlarının korunabilmesi için daha çok mali kaynağa ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

İklim krizinin etkileri için de daha fazla kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirten Miçotakis, Yunanistan'ın bu konuda diğer üye ülkeleri de ikna etmeye çalıştığını aktardı.

Miçotakis, Orta Doğu'daki gelişmelerin de zirvenin gündeminde yer alacağına işaret ederek AB'nin hem İsrail'in kendini savunma hakkını hem de Gazze Şeridi'ndeki sivil can kayıplarını göz önüne alarak karar almasını umduğunu kaydetti.

Haberler


Üç azınlık ilkokulu daha kapatılıyor!

İskeçe için hayvancılık desteği artırıldı

AP’deki 3 grup, AB’yi Gazze’deki soykırımı sona erdirmeye çağırdı

“Yunanistan’da hükümet, yüksek mahkeme başkanlarının belirlenmesinde hukukun üstünlüğünü ihlal ediyor”

Üşekdere köyündeki içme suyu sorununa çözüm

İsrail basınına göre Tel Aviv yönetimi Atina’daki büyükelçiliği personelini tahliye etti

Eyalet Başkanlığı GAT Gençlik Festivaline desteğini geri çekti

Batı Trakyalı gençler 3. Balkan Gençlik Buluşmaları Yaz Kampında Edirne’de buluştu

2025 TR-YÖS/2 sınavı takvimi açıklandı

Ortopedi Uzmanı Dr. Kenan Gagalı muayenehanesini açtı

BTAYTD, AGİT Helsinki 50+ konferansına katıldı

Burhan Baran’dan Bektaşi–Alevi yasasına tepki