Anasayfa

14-12-2023
Miçotakis göç ve iklim krizi için daha çok kaynak gerektiğini belirtti
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Birliği'nin (AB) dış sınırlarının korunması ve iklim krizinin olumsuz etkileriyle mücadelede daha fazla maddi kaynağa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
14 Aralık 2023 Perşembe

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Birliği'nin (AB) dış sınırlarının korunması ve iklim krizinin olumsuz etkileriyle mücadelede daha fazla maddi kaynağa ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Miçotakis, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi girişinde yaptığı açıklamada, zirvede AB genişlemesinin gündeme geleceğine dikkati çekerek, Yunanistan'ın, Ukrayna'nın AB'ye üyelik müzakerelerinin başlatılması gerektiği inancında olduğunu dile getirdi.

Zirvede mali konuların da ele alınacağına işaret eden Miçotakis, "Göç sorununun yönetimi için kaynakların artırılması konusuna vurgu yapmak istiyorum." dedi.

Miçotakis, AB'nin dış sınırlarının korunabilmesi için daha çok mali kaynağa ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

İklim krizinin etkileri için de daha fazla kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirten Miçotakis, Yunanistan'ın bu konuda diğer üye ülkeleri de ikna etmeye çalıştığını aktardı.

Miçotakis, Orta Doğu'daki gelişmelerin de zirvenin gündeminde yer alacağına işaret ederek AB'nin hem İsrail'in kendini savunma hakkını hem de Gazze Şeridi'ndeki sivil can kayıplarını göz önüne alarak karar almasını umduğunu kaydetti.

Haberler


İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıldönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor

ABTTF, Avrupa Parlamentosundaki temel haklar oturumuna katıldı

Gümülcine Belediyesi Erişilebilirlik Merkezi Projesi AB programına dahil edildi

Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarından ortak sergi

Selanik’in tarihi Bey Hamamı restorasyonun ardından yeniden hizmete açıldı

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere yaz faaliyetleri