Anasayfa

16-12-2023
Adalarda askerler ve kamu personeli için konut planı
Savunma Bakanı Nikos Dendias, bakanlığın adalarda başta askeri personel olmak üzere doktor ve öğretmenlerin de faydalanabileceği konutlar inşa edeceğini bildirdi.
16 Aralık 2023 Cumartesi

Savunma Bakanı Nikos Dendias, bakanlığın adalarda başta askeri personel olmak üzere doktor ve öğretmenlerin de faydalanabileceği konutlar inşa edeceğini bildirdi.

Dendias, bütçe görüşmeleri sırasında mecliste yaptığı konuşmada, ülke savunması için alınacak modern araçların maliyetinin vatandaşlara yüklendiğine dikkati çekerek, "Yunan vergi mükelleflerinin her bir eurosunun sadece gerekli olduğu ve ulusal bir stratejiye hizmet ettiği halde harcanacağını garanti etmek benim görevimdir." dedi.

Modern dönemde silahlı kuvvetlerin rolünün sadece askeri alanla sınırlı kalmadığına işaret eden Dendias, sonbaharda Teselya Bölgesi'nde yaşanan sel felaketleri gibi iklim krizi olaylarının silahlı kuvvetlerin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

İLK ETAPTA EGE EDASI'NDA 500 KONUT
Dendias, silahlı kuvvetler personelinin yaşam standartlarının iyileştirilmesinin bakanlığın öncelikleri arasında olduğunu belirterek, bundan dolayı toplam 1400 konutun inşa edileceği projeyi planladıklarını bildirdi.

Projenin, Kalkınma ve Yatırım Bakan Yardımcısı Nikos Papathanasis ile yürütüleceğini anlatan Dendias, "İlk etapta barınma maliyetinin çok yüksek olduğu ve Yunan kamusunun verdiği maaşlarla bu maliyetleri karşılamanın mümkün olmadığı 13 Ege Adası'nda 500 konut için finansman sağlanacak ki personelimiz saygıdeğer bir şekilde yaşayabilsin." diye konuştu.

Barınmanın diğer kamu personeli için de sorun teşkil ettiğine dikkati çeken Dendias, yapılacak konutların yüzde 15'inin başta doktorlar ve öğretmenler olmak üzere diğer kamu personeli için de kullanılacağını belirtti.

Özellikle turizmin yoğun olduğu yaz aylarında adalarda konut kiraları çok arttığı için devlet memurları bu kiraları karşılamakta zorlanıyor.

FOTO: Milli Savunma Bakanlığı X hesabı

Haberler


İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıldönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor

ABTTF, Avrupa Parlamentosundaki temel haklar oturumuna katıldı

Gümülcine Belediyesi Erişilebilirlik Merkezi Projesi AB programına dahil edildi

Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarından ortak sergi

Selanik’in tarihi Bey Hamamı restorasyonun ardından yeniden hizmete açıldı

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinden öğrencilere yaz faaliyetleri