Anasayfa

18-12-2023
Burhan Baran, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi için çözüm istedi
İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran, bütçe görüşmeleri çerçevesinde meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesindeki sorunlara değindi.
18 Aralık 2023 Pazartesi

İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran, bütçe görüşmeleri çerçevesinde meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesindeki sorunlara değindi.

Baran konuşmasında, "Eğitimde herkes için eşitlik, modern eğitim sistemlerinin oluşturulmasında temel bir ilkedir. Ancak bir hakkın tanınmasından hayata geçirilmesine kadar genellikle kat edilmesi gereken uzun bir yol vardır. Burada, gerekli teknik özelliklere sahip olmayan, öğrencilerin ve öğretmenlerin hijyen ve güvenliğini sağlamayan koşullara sahip bir binada eğitim veren İskeçe Azınlık Lisesinden bahsediyorum. SİRİZA hükümeti tarafından yapılan ve kesinlikle okulun yararına olmayan değişikliklerden sonra, mevcut hükümet aynı terk etme ve değersizleştirme modeline hız kesmeden devam etmektedir. Güvenlik sorununun yanı sıra bu durum, günlük zamanlarının 1/3'ünü bu binada geçiren öğrencileri ve onlara sağlanan eğitimin kalitesini de doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle, sorunun daha fazla ertelenmeden acil ve köklü bir çözüme kavuşturulması gerekmektedir." dedi.


Haberler


Narlıköy’de baba-oğul arasında şiddet

Batı Trakya’da karbon ayak izini azaltma etkinlikleri başlıyor

Papandreu’dan 28 Ekim törenine katılan aşırı sağcı gruba tepki

Başbakan Miçotakis Gümülcine’ye geliyor

Patra’da İsrailli turist gemisine protesto

İskeçe Belediyesi, tarihi kapalı çarşı için halkın görüşünü bekliyor

ChatGPT’de ruh sağlığı sinyalleri

Gümülcine’de Mikis Theodorakis’e 100. yıl anma konseri

İskeçe’de vatandaşları “borç silme” vaadiyle kandırdılar

Başbakan Miçotakis koronavirüse yakalandı

Mehmet Hatipoğlu’nu kaybettik

Azınlık eğitimi temsilcileri konuşuyor: “Kapılar bize kapalı, haklarımız gasbediliyor”