Anasayfa

18-12-2023
Yeni eyalet meclisi yemin etti
Ekim ayında gerçekleşen yerel seçimlerde belirlenen yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis ve eyalet meclis üyeleri yemin etti.
18 Aralık 2023 Pazartesi

1 Ocak 2024'ten itibaren Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı olarak göreve başlayacak olan Hristodulos Topsidis ve meclis üyeleri, 17 Aralık Pazar günü Gümülcine'de düzenlenen yemin törenine katıldı. Topsidis ve Hıristiyan meclis üyeleri İncil, Müslüman Türk meclis üyeleri de Kur'an-ı Kerim üzerine yemin etti.

Gümülcine Müzik Sarayında düzenlenen yemin törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Theodoros Livanios, Doğu Makedonya ve Trakya illeri metropolitleri, Yunanistan Eyaletler Birliği Meclis Başkanı, Orta Makedonya Eyalet Başkanı Kostas Cicikostas, emniyet ve ordu temsilcileri, yeni seçilen eyalet meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İçişleri Bakanı Livanios yaptığı selamlama konuşmasında, yeni eyalet yönetimine başarı dileklerini ileterek, Eyalet Başkanı Topsidis'i zor bir görev beklediğini ve sorunların çözülmesi için zamanın olmadığını kaydetti.

Cicikostas da yaptığı kısa selamlama konuşmasında eski Eyalet Başkanı Metios'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yeni seçilen Eyalet Başkanı Topsidis'in de her zaman yanında olacağını kaydetti.

Yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, katılımlarından dolayı bütün yetkililere teşekkür ederek, bölgenin kalkınması ve sorunların çözüme kavuşturulması için ekibiyle birlikte çalışacaklarını ifade etti.

İskeçe, Drama, Kavala, Rodop ve Meriç illerinin eski ve yeni belediye başkanlarının da hazır bulunduğu törende üç tayinli müftünün de yer aldığı gözlendi.

Haberler


Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor