Anasayfa


24-04-2015
Altın Şafak davası başladığı gün ertelendi
Altın Şafak Partisi (Hrisi Avgi) üyelerinin Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 Nisan Pazartesi sabahı başlayan davası 7 Mayıs'a ertelendi.
24 Nisan 2015 Cuma

Pire'deki Koridallos Cezaevi'nin kadınlar bölümünde oluşturulan özel bir salonda görülen duruşmada, mahkeme heyeti, sanıklardan birinin avukatının duruşmaya gelmemesi nedeniyle davaya 7 Mayıs'a kadar ara verilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme salonu dışında ve içinde alınan yoğun güvenlik önlemleri altında sanıkların isimlerinin okunmasıyla başlayan duruşmada, parti lideri Nikos Mihaloliakos ve partinin üst düzey yönetim kadrosu, davanın "siyasi bir dava olduğunu" ileri sürerek mahkeme salonuna gelmedi. Mihaloliakos ve sanıkların büyük bölümü duruşmada avukatları aracığıyla temsil edildi.

Kamu Düzeni Bakanlığının talimatıyla 2013'te Yüksek Mahkeme Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda aleyhinde dava açılan Altın Şafak'ın lideri Mihaloliakos ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 69 sanık, "silahlı suç örgütü yönetme ve örgüte üye olma" suçlamasıyla yargılanıyor.

Sanıklar arasında Atina'da 2013 yılında solcu rap şarkıcısı Pavlos Fissas'ı bıçaklayarak öldüren Altın Şafak Partisi üyesi Yorgos Rupakias da bulunuyor.

En az bir yıl sürmesi beklenen dava sonunda mahkemenin, Altın Şafak'ın "siyasi parti görünümü altında suç örgütü olup olmadığına, üyelerinin işlediği cinayet ve ırkçı saldırı suçlarının partinin politikası kapsamında yapılıp yapılmadığına" karar vermesi bekleniyor.

KORİDALLOS’DA OKULLAR KAPATILDI

Öte yandan, Altın Şafak Davası nedeniyle tüm Koridallos semtinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Cezaevi çevresindeki yollar trafiğe kapatılırken, olası gösterilere karşı önlem olarak bölgedeki okullar Belediye Başkanı'nın kararıyla tatil edildi.

Atina ve Koridallos belediye başkanları Yorgos Kaminis ve Stavros Kasimatis, Altın Şafak Davası'nın Koridallos'ta görüşülmesinin vatandaşların ve öğrencilerin güvenliği açısından risk oluşturduğu gerekçesiyle davanın başka bir yerde görüşülmesi için mahkeme heyetine ortak dilekçe verdi.

CEZAEVİ ÖNÜNDE GERGİNLİK

Bu arada, cezaevi önünde sabah saatlerinden itibaren toplanan karşıt gruplar arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Polisin, aralarında adeta etten duvar ördüğü gruplar sloganlar atarak birbirilerine taş ve sopa fırlattı.

Koridallos Belediye Başkan Yardımcısı Mihalis Efthimiadis, bazı tanıkların mahkeme salonuna girdiği sırada Altın Şafak üyelerinin saldırısına uğradığını belirtti. Eftimiadis, aşırı sağcıların saldırısında yaralananlar bulunduğunu ve hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Haberler


Eyalette orman yangınlarına hazırlık toplantısı

Varufakis: ‘Almanya, İsrail’in savaş suçu işleme hakkını savunuyor’

Azınlık milletvekilleri İTB genel kuruluna katıldıkları için hedef gösterildi

İşçiler 24 saatlik genel greve gitti

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

İskeçe Türk Birliğinden ‘Çocuklar Eğleniyor’ etkinliği

YDP cezaevindeki Fredi Beleri’yi AP aday listesine aldı

Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Dendias: ’Türkiye insansız hava araçlarında çok ileri adım attı’

Basın mensupları dün grevdeydi

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Kasselakis, ABD’deki İsrail lobisi AIPAC ile görüşmesini iptal etti