Anasayfa

28-12-2023
Maske kullanımı geri mi geliyor?
Son haftalarda Kovid-19 ve grip vakalarında ani artış yaşanması nedeniyle, kapalı mekanlar, hastaneler ve toplu taşıma araçlarında maska takılması tavsiye edildi.
28 Aralık 2023 Perşembe

Son dönemde Kovid -19 vakalarında yaşanan artış, bazı kurumlarda maske kullanımının zorunlu hale getirilmesini yeniden gündeme taşıdı. Bugün yapılan Uzmanlar Komisyonu toplantısında hastane ve diğer sağlık birimlerinde maske kullanımının zorunlu hale getirilmesi masaya yatırıldı.

Edinilen bilgilere göre, şimdilik maske kullanımının zorunlu hale getirilmesine gerek duyulmazken, sağlık kurumlarında maske kullanımı öneriliyor. Hastane yönetimleri gerekli gördüğü hallerde Kovid -19 önlemleri çerçevesinde maske kullanımını zorunlu kılabilecek.

Bu arada Uzmanlar Komisyonu toplantısında, Kovid -19 aşılarının hızlandırılması ve maske kullanımı konusunda vatandaşların teşvik edilmesi için ek faaliyet ve girişimlerin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Uzmanlar son dönemde Kovid -19 başta olmak üzere, grip ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığına dikkat çekerek, bu yükselişin ocak sonu, şubat ayı başlarına kadar devam edeceğini belirttiler.

Salgında görülen artış sebebiyle hastaneye yatışların ciddi oranda arttığı ifade edildi.

Haberler


Eyalet Başkanlığı GAT Gençlik Festivaline desteğini geri çekti

Batı Trakyalı gençler 3. Balkan Gençlik Buluşmaları Yaz Kampında Edirne’de buluştu

2025 TR-YÖS/2 sınavı takvimi açıklandı

Ortopedi Uzmanı Dr. Kenan Gagalı muayenehanesini açtı

BTAYTD, AGİT Helsinki 50+ konferansına katıldı

Burhan Baran’dan Bektaşi–Alevi yasasına tepki

İsrail’in Atina Büyükelçisi’nin açıklamaları Yunanistan’da tepkiyle karşılandı

GTGB’de çocuk etkinlikleri devam ediyor

Şahin’deki hafızlık etkinliğinde birlik ve dayanışma mesajları

Demircik köyündeki hayır kermesine yoğun katılım

Gümülcine meydanında GAT Gençlik Festivali coşkusu

SEÇEK Şenliklerinde birlik mesajı: “Azınlık içinde azınlık” düzenlemesine tepki