Anasayfa

03-01-2024
Yunan basını: "Atina - Ankara ilişkilerinde 2023 iyi bir yıl oldu"
Yunan medyası, Türkiye - Yunanistan ilişkilerine dair değerlendirmelere yer verdi. Yunan devlet kanalı ERT "2024, Türk-Yunan ilişkileri için çok önemli" ifadesini kullandı. Ta Nea gazetesi, geçen yıl olumlu adım atıldığını yazdı. Bir uzman, CNN Yunanistan'a yaptığı değerlendirmesinde, "2023, ilişkilerde iyi bir yıl oldu" dedi.
3 Ocak 2024 Çarşamba

Yunan medyası, Türkiye - Yunanistan ilişkilerine dair değerlendirmelere yer verdi. Yunan devlet kanalı ERT "2024, Türk-Yunan ilişkileri için çok önemli" ifadesini kullandı. Ta Nea gazetesi, geçen yıl olumlu adım atıldığını yazdı. Bir uzman, CNN Yunanistan'a yaptığı değerlendirmesinde, "2023, ilişkilerde iyi bir yıl oldu" dedi.

Yunan devlet kanalı ERT, "2023'te iki ülke arasındaki iklim nasıl değişti? " başlıklı haber yayınladı.

Geçen yılın ilk aylarından itibaren Türk-Yunan ilişkilerindeki diplomatik zorlukların ortadan kalktığını vurgulandı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ege'yi barış ve iş birliği denizi haline getirelim istiyoruz" yönündeki açıklaması hatırlatıldı. "2024, Türk-Yunan ilişkileri açısından çok önemli bir yıl olacak" denildi.

Ta Nea gazetesi, 2023'te iki ülke ilişkilerinde olumlu adımlar atıldığını yazdı.

"Deprem diplomasisi ile başlayan olumlu süreç, 7 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti ve Yüksek İşbirliği Konseyi'nin Atina'da hayata geçirilmesiyle tamamlandı" ifadelerine yer verildi.

Türk-Yunan ilişkilerinin 2023 yılındaki seyri CNN Yunanistan'ın da gündemindeydi. Uluslararası İlişkiler Profesörü Kostas İfantis ilişkileri değerlendirdi. Yunan profesör, geçen yılın 11 ayının sakin geçtiğini söyledi.İfantis, "Hatta bir noktada atmosfer dostane bile oldu. Dolayısıyla 2023, Türk-Yunan ilişkileri konusunda her açıdan iyi bir yıldı" dedi.

Eleytheros Tipos gazetesi de, "Atina-Ankara ilişkilerinin 2024'te sakin sularda seyretmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.


Haberler


Kadınlardan Miraç Kandili etkinliği

Eğitim Bakanı Zaharaki’den Başkonsolos Ünal’ın okul ziyaretlerine yanıt

Yunanistan ilk Belharra fırkateynini teslim aldı

Fidan: Miçotakis – Erdoğan görüşmesi şubatta planlanıyor

Süpermarketlerde yeni zam dalgası: Artışlar yüzde 50’ye ulaşıyor

IRIS para transferlerinde günlük limit artırıldı

Gümülcine blokajında çiftçiler batı çıkışını trafiğe açtı

Muratlı’da kaybolan çiftçi ölü olarak bulundu!

Nikos Botroços: “Somut sonuç alınana kadar eylemlerimiz devam edecek”

İTB Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Kerem Abdurahimoğlu oldu

Homburg’da Batı Trakya Türkleri kahvaltıda buluştu

Burhan Baran: “Dimetoka’ya müftü tayini azınlığın ruhunu ve iradesini yansıtmıyor”