Anasayfa

03-01-2024
Eyalet yönetiminin ilk etkinliğinde bölge protokolü bir araya geldi
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet yönetimi tarafından yılın ilk günü yapılan tören, bölge protokolünü bir araya getirdi.
3 Ocak 2024 Çarşamba

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet yönetimi tarafından yılın ilk günü yapılan tören, bölge protokolünü bir araya getirdi.

Aynı zamanda yeni eyalet yönetiminin ilk etkinliği olan Yılbaşı Çöreği Törenine, yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, eyalet meclis üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları, askeri yetkililer, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve diğer yetkililer katıldı. Tören 1 Ocak Pazartesi günü eski Rodop valiliğinde gerçekleştirildi.

Rodop eski valilik binasında gerçekleşen törende yaptığı konuşmada Eyalet Başkanı Topsidis, bölgedeki tüm kurumlarla çalışma sözü verdi. Topsidis önceliklerini, "doğal afetleri engellemeye yönelik çalışmalar, bölgede devam eden projelerin kayıt altına alınması, tamamlanması ve teslim edilmesi, eyalet hizmetlerini dijitalleşmesi, bölgenin kalkınması amacıyla turizm sektörünün geliştirilmesi" olarak sıraladı.

Topsidis, bir önceki eyalet yönetimin hizmetlerini inkar etmeden yeni bir dönemin başlaması için gayret sarf edeceklerini sözlerine ekledi.



Haberler


Mehmet Hatipoğlu’nu kaybettik

Azınlık eğitimi temsilcileri konuşuyor: “Kapılar bize kapalı, haklarımız gasbediliyor”

Celal Bayar Azınlık Lisesinde “Öğrenci Pazarı” etkinliği

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği eski Başkanı Sami Toraman vefat etti

’OHİ’ bayramı törenlerle kutlandı

OPEKEPE yolsuzluk davasında tutuklama zinciri büyüyor

ABTTF, İtalya’da düzenlenen FUEN Kongresi’ne katıldı

Gümülcine Müftülüğünden “Çocuğunu Al, Sabah Namazına Gel” etkinliği

Batı Trakyalı gençler Atina’da Yunan Parlamentosunda

Sakellion ve Batı Trakya’daki kimlik meselesi

Batı Trakya Türk Azınlık eğitiminde ikili hak gaspı dönemi (mi)?

İnsanın yüklendiği emanet