Anasayfa

04-01-2024
Miçotakis, Bulgar mevkidaşı Denkov ile Atina'da görüştü
Yunanistan'a resmi ziyarette bulunan Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, Başbakan Kiriakos Miçotakis ile başkent Atina'da bir araya geldi.
4 Ocak 2024 Perşembe

Yunanistan'a resmi ziyarette bulunan Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, Başbakan Kiriakos Miçotakis ile başkent Atina'da bir araya geldi.

Miçotakis, görüşme öncesindeki kısa sohbette, Bulgaristan'ın 31 Mart 2024 tarihinden itibaren deniz ve hava yoluyla Şengen'e katılacak olmasından dolayı Denkov'u tebrik ederek, bunun ikili ilişkiler ve ticaret için önemli olduğunu dile getirdi.

Denkov ise iki ülke arasında ulaşım, enerji, savunma gibi alanlardaki iş birliğine dikkati çekerek, bu iş birliğinin derinleştirilebileceğini kaydetti.

Görüşmede, ikili ilişkiler ve iş birliği perspektifleri ele alındı.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak çalışma yemeğinde, ikili ilişkiler detaylı bir şekilde değerlendirildi. Enerji ve ulaşım alanlarında iş birliğinin artırılmasında mutabık kalındı.

Temaslarda, Yunanistan-Bulgaristan arasındaki kara ve demir yolu bağlantıları ön plana çıktı.

Haberler


AOX Baharidis’le yollarını ayırdı

Koyunköy ve Para Mahallesi’ndeki hatim etkinikliklerine yoğun katılım

“Hükümetin beceriksizliğinin bedelini bölge halkı ödüyor”

Yorgos Çipras SİRİZA’dan istifa etti

İTB’nin ‘Geleneksel Kültür Sanat Şenliği’ yoğun katlımla gerçekleşti

Geleneksel Kır Koşusu 35 yaşında

Rumeli Kanaat Önderleri ödülleri Üsküp’te sahiplerini buldu

BTAYTD Kadınlar Kolundan Filibe’ye kültür gezisi

Yassıköy Belediyesinde üç yeni çocuk parkı inşa edilecek

İskeçe Türk Birliği Resim Kursunun eserleri sergilendi

‘Hürmüz Boğazı’nın kapanması deniz taşımacılığı için ciddi sonuçlar doğurabilir’

Yunanistan ile Türkiye arasındaki Ortak Eylem Planı’nın 8. Toplantısı düzenlendi