Anasayfa

06-01-2024
Mucize Tiyatro Topluluğu Ankara'da
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Mucize Tiyatro Topluluğu Ankara'da sahne aldı. Mucize Tiyatro Topluluğu üyeleri ve dernek yöneticilerinden oluşan ekip, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı başkanlığında Ankara'yı ziyaret etti.
6 Ocak 2024 Cumartesi



Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Mucize Tiyatro Topluluğu Ankara'da sahne aldı. Mucize Tiyatro Topluluğu üyeleri ve dernek yöneticilerinden oluşan ekip, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı başkanlığında Ankara'yı ziyaret etti.

Senemahu Topuz'un yönetmenliğinde çalışmalarını sürdüren Mucize Tiyatrosu, "Komşu Köyün Delisi" adlı oyunu 5 Ocak Cuma akşamı Ankara Devlet Tiyatrosu 75. Yıl Sahnesinde sahneledi. Batı Trakyalı gençlerin performansı izleyicilerden büyük alkış aldı.

Batı Trakya'dan Ankara'ya giden ekibi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı karşıladı.

YTB ZİYARETİ
Iskeçe'den Ankara'ya giden heyet Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığını da ziyaret etti. Heyet, burada YTB Başkanı Abdullah Eren tarafından ağırlandı. Eren, ekibe ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve başarılar diledi.

Ziyaretle ilgili olarak YTB Başkanı Abdullah Eren sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneğini ve Derneğin 'Mucize Tiyatro Topluluğu"'nu kurumumuzda misafir ettik. Batı Trakya'da ana dilimiz Türkçeyi ve kültürümüzü tiyatro ile yaşatan kardeşlerimiz; bu akşam Ankara'da Komşu Köyün Delisi oyununu sergileyecek."

Ankara 75. Yıl Sahnesindeki oyuna Ankara'da yaşayan Batı Trakyalılar ile üniversite öğrencilerinin oluşturduğu BATÖB üyeleri de yoğun ilgi gösterdi.



Haberler


Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi