Anasayfa

10-01-2024
Midilli'de göçmenleri taşıyan tekne kazasında 3 kişi öldü
Türkiye'den Midilli'ye geçmeye çalışan mülteci ve göçmenleri taşıyan teknenin bu sabah (10 Ocak Çarşamba) şiddetli rüzgar nedeniyle batması sonucu en az üç kişi hayatını kaybetti.
10 Ocak 2024 Çarşamba

Türkiye'den Midilli'ye geçmeye çalışan mülteci ve göçmenleri taşıyan teknenin bu sabah (10 Ocak Çarşamba) şiddetli rüzgar nedeniyle batması sonucu en az üç kişi hayatını kaybetti.

Teknenin, Thermi bölgesindeki Agios Georgios kıyısına saat 03.00 sularında ulaştığı ancak esen şiddetli rüzgar nedeniyle kayalıklara savrulduğu belirtildi. Üç kişinin cesedine ulaşılırken, bir yaralı da Midilli Hastanesine nakledildi. Kazadan kurtulan sekiz kişi ise Karatepe'deki Kabul ve Kimlik Tespit Merkezine götürüldü.

Kazadan kurtulanların ifadesine göre, teknede toplam 36 kişi bulunuyordu.

Liman yetkilileri, teknede bulunan diğer 24 kişinin çevredeki dağlara kaçtığı ancak bazılarının denize düşerek boğulmuş olması ihtimali üzerinde duruyor.

Sahil Güvenlik ve polis tarafından aramalar devam ediyor.

FOTO: AA (Arşiv)

Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde