Anasayfa

12-01-2024
Habipoğlu'dan Atina'ya 'iyi niyet' çağrısı
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde yaşanan yakınlaşmaya dikkat çekerek, Atina hükümetinin Batı Trakya Türklerinin sorunlarına karşı iyi niyetle yaklaşmasını istedi.
12 Ocak 2024 Cuma

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde yaşanan yakınlaşmaya dikkat çekerek, Atina hükümetinin Batı Trakya Türklerinin sorunlarına karşı iyi niyetle yaklaşmasını istedi.

ABTTF'den yapılan açıklamada, Başbakan Kiriakos Miçotakis'in Yunan Devlet Televizyonu ERT'e yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkilerin son dönemde normalleştiğine işaret ettiği ve Türk turistlere Ege Denizi'ndeki 10 adaya girişte vize kolaylığı sağlayacak uygulamanın önümüzdeki mart ayından itibaren başlayacağı sözlerine atıfta bulunuldu.

Açıklamada, "Ege Denizi'nde iki ülke arasındaki sorunlara iyi niyetle yaklaşacaklarını belirten Miçotakis, geneldeki iyimser havadan da faydalanacaklarını, zira bunun zaten başlı başına önemli düzeyde olumlu bir etki yarattığını kaydetti." Denildi.

Konuyla ilgili olarak ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, "Anavatanımızın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen aralık ayında Atina'ya yaptığı resmi ziyaretin ardından son dönemde anavatanımız ve ülkemiz arasında ikili ilişkilerdeki yakınlaşmanın artarak devam etmesi sevindirici. Ülkemizin başbakanı Miçotakis de yaptığı son açıklama ile Ege'deki sorunlara iyi niyetle yaklaşacaklarını söyledi. Hükümetten toplumumuza karşı da aynı iyi niyeti göstermesini, eğitim, örgütlenme ve din özgürlüğü ile ilgili olanlar başta olmak üzere yıllardır devam eden sorunlarımıza toplumumuza rağmen değil toplumumuzla diyalog içerisinde çözümler üretmesini, haklarımıza saygı göstermesini bekliyor ve istiyoruz. Başbakanımızın Atina'daki ortak basın toplantısında da söylediği gibi bizler bu ülkenin vatandaşlarıyız ve iyi niyet ve diyalog oldukça çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yok." dedi.

Haberler


Eyalet Başkanlığı GAT Gençlik Festivaline desteğini geri çekti

Batı Trakyalı gençler 3. Balkan Gençlik Buluşmaları Yaz Kampında Edirne’de buluştu

2025 TR-YÖS/2 sınavı takvimi açıklandı

Ortopedi Uzmanı Dr. Kenan Gagalı muayenehanesini açtı

BTAYTD, AGİT Helsinki 50+ konferansına katıldı

Burhan Baran’dan Bektaşi–Alevi yasasına tepki

İsrail’in Atina Büyükelçisi’nin açıklamaları Yunanistan’da tepkiyle karşılandı

GTGB’de çocuk etkinlikleri devam ediyor

Şahin’deki hafızlık etkinliğinde birlik ve dayanışma mesajları

Demircik köyündeki hayır kermesine yoğun katılım

Gümülcine meydanında GAT Gençlik Festivali coşkusu

SEÇEK Şenliklerinde birlik mesajı: “Azınlık içinde azınlık” düzenlemesine tepki