Anasayfa

12-01-2024
Dinkler'de Regaip Kandili programı
İskeçe Müftülüğü Regaip kandili sebebiyle İskeçe'nin Yaka bölgesinde bulunan Dinkler köyünde bir program düzenledi.
12 Ocak 2024 Cuma



İskeçe Müftülüğü Regaip kandili sebebiyle İskeçe'nin Yaka bölgesinde bulunan Dinkler köyünde bir program düzenledi.

Programda mevlit, Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. Program sonunda duayı yapan İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa Regaip Kandili ve Üç Ayların önemine değindi. Üç Ayların herkes için hayırlara vesile olmasını dileyen Trampa, Dinkler köyü halkına da teşekkür etti.

Programa katılan Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal herkesin Regaip Kandilini kutladı. Ünal, Üç Ayların Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının birlik ve beraberliğinin daha da sağlamlaşmasına vesile olmasını diledi. Ünal konuşmasında, "Allah yanlış yolda, ayrı yolda olanları da islah etsin, onları doğru yola yönlendirsin diyorum." ifadelerini kullandı.

Dinkler'deki programa İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, yerel yöneticiler ve çok sayıda soydaş katıldı.

Haberler


Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor