Anasayfa

15-01-2024
Turizm Bakanı Kefaloyianni İstanbul'u ziyaret ediyor
Turizm Bakanı Olga Kefaloyianni 15-17 Ocak tarihleri arasında İstanbul'u ziyaret edecek. Bakan üç günlük ziyareti sırasında Fener Rum Patriği Vartholomeos ile görüşecek, Yunanistan Turizm Örgütünün (EOT) İstanbul ofisinin takdis törenine katılacak ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) başta olmak üzere iş insanları ve turizm kuruluşlarıyla temaslarda bulunacak.
15 Ocak 2024 Pazartesi

Turizm Bakanı Olga Kefaloyianni 15-17 Ocak tarihleri arasında İstanbul'u ziyaret edecek. Bakan üç günlük ziyareti sırasında Fener Rum Patriği Vartholomeos ile görüşecek, Yunanistan Turizm Örgütünün (EOT) İstanbul ofisinin takdis törenine katılacak ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) başta olmak üzere iş insanları ve turizm kuruluşlarıyla temaslarda bulunacak.

Kefaloyanni'nin ziyareti sırasında Patrik Vartholomeos'a çevre ve çevrenin korunmasıyla ilgili olarak Yunanistan'ın turizm alanındaki uluslararası girişimleri hakkında bilgi vereceği belirtildi. Görüşme sırasında, Yunanistan'da Patrikhane'nin yetki alanına giren dini öneme sahip yerlere, mekanlara ve anıtlara yönelik din turizminin güçlendirilmesi olanaklarının ele alınacağı da kaydedildi.

Kefaloyianni'nin turizm sektöründe faaliyet gösteren kurum ve girişimcilerle yapacağı temaslar ise 7 Aralık'ta Atina'da yapılan Yunanistan - Türkiye Yüksek İşbirliği Konseyi çerçevesinde imzalanan Turizm Ortak Deklarasyonu sonrasında turizm alanında ikili iş birliğinin canlandırılmasını amaçlıyor.

Turizm Bakanı Kefaloyianni, 17 Ocak Çarşamba günü ise İstanbul'daki Rum Azınlık tarafından sağlanan binaya taşınan EOT ofisinin kutsama törenine katılacak. İstanbul'daki EOT ofisi 2014 yılında yine Kefaloyanni'nin Turizm Bakanlığı döneminde açılmış ve açılışı da bizzat kendisini tarafından yapılmıştı.

Haberler


Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk destek belirsizliğini koruyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı