Anasayfa

16-01-2024
Özgür Ferhat: 'Özel üniversitelere karşıyız'
Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, parti olarak özel üniversiteler kurulmasına imkan veren düzenlemeye karşı olduklarını söyledi.
16 Ocak 2024 Salı

Rodop Yeni Sol Milletvekili Özgür Ferhat, parti olarak özel üniversiteler kurulmasına imkan veren düzenlemeye karşı olduklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak ulusal düzeyde yayın yapan One Channel'e konuşan Özgür Ferhat, üniversite çevreleri ve öğrencilerin son günlerde adeta ayağa kalktığını belirterek, "Bu kesimler ve ülkenin demokratik güçleri özel üniversiteler yasasına karşı. Biz de parti olarak bu dayatmaya karşı mücadeleye destek veriyoruz." ifadelerine yer verdi.

Özel üniversitelerle ilgili olarak gereken diyalog ve görüşmelerin yapılmadığını kaydeden Ferhat, "YDP'nin yapmak istediğine toplumun sağlıklı kesimleri karşı çıkıyor. Yüksek öğretimin ücretsiz ve kamu hizmeti yapısı korunmalıdır. Bu çok önemli. Bunun anayasada yer alan bir kazanım olduğunu unutmamalıyız. Bunun korunması gerekir. Zor kullanarak bunun elimizden alınmasına müsaade edemeyiz. Şu anda üniversite çevreleri, öğrenciler ve ülkemizin demokratik siyasi çevreleri buna karşı çıkıyor. Sayın Miçotakis de artık üzerine düşen sorumluluğu üstlenmelidir." diye konuştu.

Haberler


Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı

Yunanistan’da aile içi şiddet nedeniyle 35 bin kişi gözaltına alındı

Telefon dolandırıcılığına karşı cezalar artırılacak

Pamuk üreticilerinin 31,7 euroluk destek belirsizliğini koruyor

Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı