Anasayfa

17-01-2024
Kanari Sokağının yenilenmesi çalışmaları başlıyor
Gümülcine'de geleneksel tenekeciler ve sobacılar ile Yeni Caminin de bulunduğu Kanari Sokağını yenilenme çalışmaları başlıyor.
17 Ocak 2024 Çarşamba



Gümülcine'de geleneksel tenekeciler ve sobacılar ile Yeni Caminin de bulunduğu Kanari Sokağını yenilenme çalışmaları başlıyor.

"Gümülcine'nin Tarihi Alışveriş Merkezinin Bulunduğu Kanari Sokağı ve Çevresindeki Sokakların Yenilenmesi" projesinin sözleşmesi 16 Ocak Salı sabahı Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis ve yüklenici firma arasında Gümülcine Belediyesinde imzalandı.

1.500.000 euroluk bütçesi olan projenin imza töreninde Projeler, Planlama, Şehircilik ve Mekansal Planlamadan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karastavru ve Teknik Hizmetler Dairesi Başkanı Despina Passos da hazır bulundu.

"Diğer Stratejik Müdahaleler" programı tarafından finanse edilen projenin tamamlanma süresi, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 12 ay olarak belirlendi.

Proje, bölgedeki yolların iyileştirilmesi, kaldırımların mümkün olan ölçüde genişletilmesi, park alanları ile yük indirme - bindirme noktlarınının oluşturulmasını öngörüyor.

Düzenleme çalışmaları çerçevesinde Kanari Sokağındaki geleneksel granit taş döşemenin korunacağı belirtilirken, yaya kaldırımlarındaki beyaz taş plakaların yerini Kavala kaldırım taşı, seramik kaldırım taşı, mermer gibi malzelelerin alacağı kaydedildi.

Vasileos Pavlu, Bakkalbaşı, Kriton, Andruçu, Kilkis ile Ermu Caddesinin arkasındaki küçük yaya yollarında da kaldırım yenileme çalışmaları yapılacak. Söz konusu bölgelerde de yol döşemesindeki geleneksel granit taşlar korunacak.

Belediye Başkanı Garanis, söz konusu projenin bölgede uzun yıllardır faaliyet gösteren esnafın günlük yaşamını iyileştireceğini, aynı zamanda bölge sakinleri ile Gümülcine'nin geleneksel bölgelerini keşfetmeye gelen turistler için güzel bir imaj yaratacağını söyledi.

Haberler


Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi