Anasayfa

22-01-2024
Başbakan Miçotakis ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken telefonda görüştü
Başbakan Kiriakos Miçotakis ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın telefonda görüştüğü bildirildi.
22 Ocak 2024 Pazartesi

Başbakan Kiriakos Miçotakis ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın telefonda görüştüğü bildirildi.

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Miçotakis ve Blinken'ın yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'deki durum, Kızıldeniz'deki gelişmeler ile denizlerdeki seyrüsefer serbestliğinin bölgede karşı karşıya kaldığı tehlikeler ele alındı.

Görüşmede, şubatta Washington'da düzenlenmesi planlanan ABD-Yunanistan Stratejik Diyalog Toplantısı öncesinde ikili ilişkiler irdelendi.

Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis ise bugün gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Miçotakis'in, H1N1 virüsü nedeniyle hasta olduğunu ve bu nedenle yakın zamanda ABD için planlanan ziyaretinin de gerçekleşmesinin zor olduğunu aktardı.

FOTO: Başbakanlık X hesabı

Haberler


Rodop ilinde yangın riski yüksek

YTB’den genç kalemlere çağrı

İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıl dönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor

ABTTF, Avrupa Parlamentosundaki temel haklar oturumuna katıldı

Gümülcine Belediyesi Erişilebilirlik Merkezi Projesi AB programına dahil edildi

Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarından ortak sergi