Anasayfa

27-01-2024
Dendias: 'Trakya ve Ege'de yeni konut programı hemen başlıyor'
İskeçe'de 4. Kolordu Komutanlığındaki devir teslim törenine katılan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias, Silahlı Kuvvetler mensupları başta olmak üzere eğitimci ve doktorların konut ihtiyaçlarını karşılamak için Batı Trakya ve Doğu Ege'de yeni bir yerleşim programının uygulanacağını açıkladı.
27 Ocak 2024 Cumartesi

İskeçe'de 4. Kolordu Komutanlığındaki devir teslim törenine katılan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias, Silahlı Kuvvetler mensupları başta olmak üzere eğitimci ve doktorların konut ihtiyaçlarını karşılamak için Batı Trakya ve Doğu Ege'de yeni bir yerleşim programının uygulanacağını açıkladı.

Dendias konuyla ilgili, "Silahlı Kuvvetler mensuplarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere çok büyük bir konut programı için Başbakan düzeyinde bir karar alınmıştır ve yakın gelecekte Maliye Bakanlığı ile iş birliği içinde Milli Savunma Bakanlığı tarafından uygulamaya konulacaktır." dedi.

Dendis, Silahlı Kuvvetler mensuplarının yanı sıra toplumun geneline hizmet eden Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı personellerinin de söz konusunu programdan yararlanacağını söyledi.

Konut programının Trakya ve Doğu Ege'den başlayacağına dikkat çeken Dendias, Trakya'da gelecek iki yıl içerisinde 200'ün üzerinde konut inşa edileceğini ve bu sayede konut sayısının yüzde 40 oranında artacağını duyurdu.

Dendias, Doğu Ege'de de 400'ün üzerinde konut inşa edileceğini belirtti.

FOTO: Nikos Dendias X sosyal medya platformu

Haberler


Eyalet Başkanlığı GAT Gençlik Festivaline desteğini geri çekti

Batı Trakyalı gençler 3. Balkan Gençlik Buluşmaları Yaz Kampında Edirne’de buluştu

2025 TR-YÖS/2 sınavı takvimi açıklandı

Ortopedi Uzmanı Dr. Kenan Gagalı muayenehanesini açtı

BTAYTD, AGİT Helsinki 50+ konferansına katıldı

Burhan Baran’dan Bektaşi–Alevi yasasına tepki

İsrail’in Atina Büyükelçisi’nin açıklamaları Yunanistan’da tepkiyle karşılandı

GTGB’de çocuk etkinlikleri devam ediyor

Şahin’deki hafızlık etkinliğinde birlik ve dayanışma mesajları

Demircik köyündeki hayır kermesine yoğun katılım

Gümülcine meydanında GAT Gençlik Festivali coşkusu

SEÇEK Şenliklerinde birlik mesajı: “Azınlık içinde azınlık” düzenlemesine tepki