Anasayfa

29-01-2024
'Ülkemizdeki Gerçekler'in konuğu Dr. Fernand de Varennes olacak
ABTTF'nin çevrim içi program serisinde BM Azınlık Meseleleri Eski Özel Raportörü Dr. Fernand de Varennes konuk edilecek.
29 Ocak 2024 Pazartesi

ABTTF'nin çevrim içi program serisinde BM Azınlık Meseleleri Eski Özel Raportörü Dr. Fernand de Varennes konuk edilecek.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu'nun (ABTTF) "Ülkemizdeki Gerçekler" başlıklı çevrim içi program serisinin on ikincisi, 1 Şubat Perşembe günü saat 15.00'te yayınlanacak.

ABTTF'nin YouTube kanalı ve Facebook sayfasında aynı anda canlı olarak yayınlanacak programın konuğu BM Azınlık Meseleleri Eski Özel Raportörü Dr. Fernand de Varennes olacak.

Doğrudan soru - cevap formatındaki programda Dr. Fernand de Varennes, uluslararası insan hakları hukuku kapsamında "ulusal azınlık" tanımı ve azınlık haklarının Avrupa'daki genel durumu ile ilgili ABTTF'nin sorularını yanıtlayacak. Ulusal azınlıkların korunması konusunda Yunanistan'daki genel durum ile Yunanistan'da Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarına ilişkin soruları yanıtlayacak Dr. de Varennes, Avrupa'dan örnekler ile kıyaslamalı olarak azınlık haklarının korunmasına yönelik tavsiyelerini dile getirecek.

İngilizce gerçekleşecek programı canlı izlemek için linkler şöyle:

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=oXV3LJWqJVs

Facebook: https://www.facebook.com/events/1156212815342907/




Haberler


OPEKEPE yolsuzluk davasında tutuklama zinciri büyüyor

ABTTF, İtalya’da düzenlenen FUEN Kongresi’ne katıldı

Gümülcine Müftülüğünden “Çocuğunu Al, Sabah Namazına Gel” etkinliği

Batı Trakyalı gençler Atina’da Yunan Parlamentosunda

Sakellion ve Batı Trakya’daki kimlik meselesi

Batı Trakya Türk Azınlık eğitiminde ikili hak gaspı dönemi (mi)?

İnsanın yüklendiği emanet

Birlikte yaşamanın etik dili nasıl kurulabilir?

Mustafçova’da “Gazze için Hayırda Buluşalım” etkinliği düzenlendi

Zeynelli köyünde geleneksel mahya soydaşları bir araya getirdi

İTB’de Cumhuriyet Gecesi

Rodop tütün üreticileri destek bekliyor