Anasayfa

01-02-2024
Elektrik faturalarında yeni değişiklik
Çevre ve Enerji Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, elektrik tedarikçilerine, müşterilerine bir yıldan az süreli elektrik tarifesi sunma olanağı sağlanıyor. Ancak tarifelerin en az altı aylık olması gerekiyor.
1 Şubat 2024 Perşembe

Çevre ve Enerji Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, elektrik tedarikçilerine, müşterilerine bir yıldan az süreli elektrik tarifesi sunma olanağı sağlanıyor. Ancak tarifelerin en az altı aylık olması gerekiyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Çevre ve Enerji Bakanı Theodoros Skilakakis ile Çevre ve Enerji Bakan Yardımcısı Aleksandra Sduku tarafından imzalanan karara göre tedarikçilere en az altı aylık olmak şartıyla müşterilerine karma elektrik faturaları ve sözleşmeleri sunma olanağı sağlandığı belirtildi.

Alınan karara göre karma faturalar, dört tarife kategorisinden bazılarının (mavi, yeşil, sarı ve turuncu) özelliklerini birleştiren tarifelerden oluşacak.

Sözleşmelerin süresine ilişkin kararda, sağlayıcının tüketiciye sunduğu elektrik tedarik sözleşmesinin asgari süresinin, sözleşmenin başladığı tarihten itibaren bir yıl olarak belirlenmesi öngörülüyordu.

Alınan son kararla tüketicinin talep etmesi ve sağlayıcı şirketin ilgili tedarik teklifini kabul etmesi halinde, sağlayıcılara müşterilerine daha kısa süreli sözleşmeler teklif etme fırsatı veriliyor. Her durumda sunulan sözleşmenin asgari geçerlilik süresinin altı aydan az olamayacağı belirtildi.

Haberler


Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi