Anasayfa

13-06-2016
Sinikova köyünde muhteşem iftar organizasyonu
İskeçe ilinin balkan kolu köylerinden Sinikova'da 12 Haziran Pazar günü geniş katılımlı iftar daveti gerçekleştirildi.
13 Haziran 2016 Pazartesi



Sinikova köyü halkı, İskeçe Müftülüğü ve merkezi İstanbul'da bulunan Balkanlara Vefa Derneği’nin katkılarıyla gerçekleşen iftar yemeğine civar köylerden çok sayıda soydaş katıldı. Sinikova'daki iftar, köyün içinden geçen Kuruçay üzerindeki tarihi Osmanlı köprüsünün yanında gerçekleştirildi.

Sinikova’daki iftar sofrasında AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başcı ile Balkanlara Vefa Derneği Başkanı Şaban Hocaoğlu ve dernek yöneticileri de hazır bulundu. Ayrıca iftar yemeğine katılanlar arasında Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ve belediye meclis üyeleri, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, işadamları, civar köylerden din adamları ve İskeçe balkan kolu köylerinden çok sayıda soydaş katıldı.

İftar öncesinde konuşan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ile Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı böyle bir iftar sofrasında birlikte olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek bu iftar organizasyonunun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Balkanlar'a Vefa Derneği Başkanı Şaban Hocaoğlu da geçen yıl Bulgaristan'daki soydaşlarla iftar yemeğinde bulunduklarını hatırlatarak, "Bu akşam bu güzel köyde Sinikova'da sizlerle birlikteyiz. Bu nedenle büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gösterdiğiniz ilgiye ve misafirperverliğe teşekkür ederiz. Ümit ediyorum ki gelecekte de böyle güzel vesilerlele buluşuruz. Hepinize teşekkür eder, hayırlı Ramazanlar ve hayırlı bayramlar dilerim" ifadelerine yer verdi.

Son olarak AK Parti İstanbul milletvekili Abdullah Başcı da soydaşlarla birlikte böyle samimi bir ortamda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Balkanlarda Vefa Derneği yetkilileriyle birlikte bundan sonraki süreçte soydaşlarla daha yakın olmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Sinikova'daki iftarda köy gençlerinin kusursuz hizmeti takdir topladı. İftar yemeği sonrası hep birlikte akşam namazı kılındı.

Haberler


BATÖB’den YTB Başkanı Abdullah Eren’e ziyaret

DEB Partisi hakkındaki seçim itirazı davası geri çekildi

Başkent Atina’da taksiciler 48 saatlik greve gitti

Direksiyon başında cep telefonu kullanmak cep yakacak

‘Trakya’ya vaat edilen kalkınma bu mu?’

Yunanistan turizm sezonuna 80 bin personel eksiğiyle giriyor

Kiraz Festivali’nin programı belli oldu

AB tarım fonlarını yöneten OPEKEPE kapatılıyor

Sıcak, daha da sıcak olacak!

Yeni su faturası tarifesi görüşmesi ertelendi

Atina’da ‘Türk Mutfağı Haftası’ kutlandı

İçme suyundaki uranyum nedeniyle 3 yerleşim biriminde olağanüstü hal