Anasayfa

02-02-2024
Loverdos yeni parti kuracağını açıkladı
PASOK partisinin eski kurmaylarından ve eski bakan Andreas Loverdos, yeni parti kuracağını açıkladı.
2 Şubat 2024 Cuma

PASOK partisinin eski kurmaylarından ve eski bakan Andreas Loverdos, yeni parti kuracağını açıkladı.

Loverdos, devlet televizyonu ERT'e yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yeni bir parti kuracağını duyurdu.

Loverdos yeni partinin YDP ile PASOK arasındaki siyasi alanda hareket edeceğini söyledi.

Loverdos, yeni partinin adını açıklamadan, "İleri" kavramının Avrupa'da bir çok hareketin kullandığı bir slogan olduğunu ifade etti.

Loverdos, neden yeni bir parti kurma ihtiyacını hissettiği şeklindeki soruya ise, "Siyasi alanda çok boşluk olduğunu düşünüyorum. Bu boşluğun doldurulması gerektiği kanatindeyim" yanıtını verdi.

Yeni parti çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini anlatan Loverdos, kısa süre içinde partiyle ilgili açıklamalarda bulunacağını da sözlerine ekledi.

İlk kez 2000 yılında PASOK partisinden Atina milletvekili seçilen Loverdos, 2023 yılına kadar milletvekili ve farklı dönemlerde bakan ve bakan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2023 yılı Mayıs ve Haziran aylarında yapılan seçimlerde milletvekili seçilemedi. Loverdos, seçimlerden kısa süre sonra PASOK partisinden istifa etmişti.

Haberler


OPEKEPE yolsuzluk davasında tutuklama zinciri büyüyor

ABTTF, İtalya’da düzenlenen FUEN Kongresi’ne katıldı

Gümülcine Müftülüğünden “Çocuğunu Al, Sabah Namazına Gel” etkinliği

Batı Trakyalı gençler Atina’da Yunan Parlamentosunda

Sakellion ve Batı Trakya’daki kimlik meselesi

Batı Trakya Türk Azınlık eğitiminde ikili hak gaspı dönemi (mi)?

İnsanın yüklendiği emanet

Birlikte yaşamanın etik dili nasıl kurulabilir?

Mustafçova’da “Gazze için Hayırda Buluşalım” etkinliği düzenlendi

Zeynelli köyünde geleneksel mahya soydaşları bir araya getirdi

İTB’de Cumhuriyet Gecesi

Rodop tütün üreticileri destek bekliyor