Anasayfa

02-02-2024
Miçotakis çiftçiler için yeni önlemler açıkladı
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Yeni Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Aleksis Hariçis'in Teselya'daki "Daniel" felaketinden etktilenlerle ilgili sorusuna verdiği yanıtta, çiftçilere mazottan alınan Özel Tüketim Vergisinin iadesi uygulamasının 2024 yılına kadar uzatıldığını açıkladı.
2 Şubat 2024 Cuma

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Yeni Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Aleksis Hariçis'in Teselya'daki "Daniel" felaketinden etktilenlerle ilgili sorusuna verdiği yanıtta, çiftçilere mazottan alınan Özel Tüketim Vergisinin iadesi uygulamasının 2024 yılına kadar uzatıldığını açıkladı.

Başbakan, "Ekonomimiz iyi gittiği için ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, mazottan alınan özel tüketim vergisinin iadesi uygulaması 2024 yılına kadar uzatılacak, yani ek olarak 82 milyon euro daha." diye konuştu.

Miçotakis ayrıca, DEİ'nin mayıstan eylül ayına kadar tarım elektriğinde yüzde 10'luk ek bir indirim sağlayacağını duyurdu.

ENERJİ MALİYETLERİNİ AZALTMAYA YÖNELİK ÖNLEMLER
Başbakan Miçotkis, tarım alanında enerji maliyetini azaltmaya yönelik beş önlem açıkladı. Önlemler şöyle:

1. DEİ, mayıs ile eylül ayları arasında tarım elektriğinde yüzde 10 ek indirim sağlayacak.

2. Yerel ve genel Toprak İyileştirme Kuruluşları (ΤΟέ•έ’, έ“Οέ•έ’) tarafından DEİ'ye olan 87 milyon euroluk borçlar düzenlenecek.

Teselya'da Arazi İyileştirme Kuruluşları (Οέ•έ’)lağvedilecek, ilgili faaliyetler yeni Teselya Su Örgütüne entegre edilecek ve devlet Tesalya Arazi İyileştirme Kuruluşlarının borcunun %75'ini (8 milyon euro) devralacak.

Yunanistan'ın geri kalan bölgelerindeki 76 milyon euro borç, 10 yıl süreyle sıfır faizle düzenlenecek ve devlet tarafından desteklenecek.

3. Çiftçilerin enerji maliyetlerini 10 yıl içinde en az %30 oranında azaltmak için hükümet, uzun vadeli ikili elektrik tedarik sözleşmeleri şeklinde sunulacak olan batarya ile çalışan fotovoltaik parkların inşasını sübvanse edecek. İkili sözleşmeler, tedbirin uygulanmasından sonraki iki yıl içinde hayata geçirilecektir.

4. Bireysel çiftçiler için 30 milyon euro değerinde "Tarladaki Güneş Enerjisi" adını taşıyacak yeni bir program derhal başlatılacaktır.

5. Apollo Programı ve ihaleler yoluyla, iki yıl içinde hazır olacak yenilenebilir enerji projeleri seçilecektir.

FOTO: BAŞBAKANLIK RESMİ SİTESİ

Haberler


OPEKEPE yolsuzluk davasında tutuklama zinciri büyüyor

ABTTF, İtalya’da düzenlenen FUEN Kongresi’ne katıldı

Gümülcine Müftülüğünden “Çocuğunu Al, Sabah Namazına Gel” etkinliği

Batı Trakyalı gençler Atina’da Yunan Parlamentosunda

Sakellion ve Batı Trakya’daki kimlik meselesi

Batı Trakya Türk Azınlık eğitiminde ikili hak gaspı dönemi (mi)?

İnsanın yüklendiği emanet

Birlikte yaşamanın etik dili nasıl kurulabilir?

Mustafçova’da “Gazze için Hayırda Buluşalım” etkinliği düzenlendi

Zeynelli köyünde geleneksel mahya soydaşları bir araya getirdi

İTB’de Cumhuriyet Gecesi

Rodop tütün üreticileri destek bekliyor