Anasayfa

05-02-2024
FUEN TAG Sözcüsü Habipoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri ile görüştü
Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Türk Azınlıkları / Toplulukları Çalışma Grubu (TAG) Sözcüsü Halit Habipoğlu, 2 Şubat Cuma günü Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile makamında görüştü.
5 Şubat 2024 Pazartesi

Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Türk Azınlıkları / Toplulukları Çalışma Grubu (TAG) Sözcüsü Halit Habipoğlu, 2 Şubat Cuma günü Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile makamında görüştü.

İstanbul, Fatih'teki TDT Genel Merkezinde yapılan görüşmede Habipoğlu, Avrupa'daki yerli ve ulusal azınlıkların en büyük çatı kuruluşu olan FUEN'de Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde kendisinin inisiyatifiyle 2013 yılında kurulan TAG'ı tanıttı. TAG'ın çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Habipoğlu, TAG'ın çatısı altında Balkanlar'dan Kafkasya'ya kadar olan çok geniş coğrafyada yaşayan Türk azınlık ve topluluklarını buluşturduğunu kaydetti.

Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen TAG yıllık toplantılarında TAG üyesi Türk azınlık ve topluluklarını temsil eden kuruluşların buluştuğunu not eden Habipoğlu, TAG'ın sorunları aciliyet arz eden Türk azınlık ve topluluklarının sesinin uluslararası kuruluşlar nezdinde duyurulması için destek verdiğini söyledi.

Görüşmede, TAG ve TDT arasında iş birliği konuları ve TAG'ın TDT'nin etkinliklerine katılımı ele alındı.

Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde