Anasayfa

10-06-2016
Başkonsolos Akıncı azınlık temsilcileriyle iftarda biraraya geldi
Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Batı Trakya Türk azınlık temsilcileriyle iftarda biraraya geldi.
10 Haziran 2016 Cuma

Başkonsolos Akıncı Ramazan'ın ilk iftarını İskeçe'de İskeçe ilindeki azınlık önde gelenleriyle yaptı. Başkonsolos Akıncı, 6 Haziran Pazartesi akşamı Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçeli dernek başkanları, azınlık kuruluş yöneticileri, yerel yöneticiler, işadamları ve diğer davetlilerden oluşan yaklaşık 80 kişilik bir gruba iftar verdi.

RAMAZAN'IN İLK GÜNÜ İSKEÇE'DE İFTAR

Başkonsolos Akıncı burada yaptığı konuşmada İskeçeli azınlık temsilcileriyle Ramazan'ın ilk iftarını paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Azınlığın cömert bir yapıya sahip olduğunu anlatan Başkonsolos Akıncı şöyle konuştu: "Güzellikleri paylaşacağımız bir aydayız. Ramazan ayındayız. Bakın, Batı Trakya Türkleri bu ekonomik kriz ortamında Suriye'den gelen göçmenlere 22 tır malzeme topladı. Bu küçümsenecek bir şey değil. İhtiyaç olsa bunu 200 tır yapacağınızı da biliyorum. Bu özellik bizim değerlerimizden kaynaklanan bir şey. Bizler bu yolda devam edeceğiz. Tabii sorunlarımız da var. Şunu unutmamak lazım ki; birlikten kuvvet doğar. Bakın burada genç nesil de var, eski nesil de var. İskeçe'nin temsilcileri burada. Bu akşam da aynı masa etrafında iftarımızı ediyoruz. Ben Batı Trakya'yı tanıdıkça daha çok seviyorum. Bunu iltifat olsun diye değil, gerçek olduğu için söylüyorum. Hepinize iyi Ramazanlar diliyorum."

Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, iftar sonrasında konuklarıyla sohbet etme ve fikir alışverişinde bulunma imkanı buldu.

GÜMÜLCİNE'DE İFTAR

Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı 9 Haziran akşamı Gümülcine'nin Çepelli köyünde azınlık kurum ve kuruluş temsilcilerine iftar yemeği verdi. İftar yemeğinde Rodop ve Meriç illerindeki yöneticiler biraraya geldi.

İftara Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin, diğer azınlık dernek başkanları, yerel yöneticiler, işadamları ve diğer davetliler katıldı.

Başkonsolos Ali Rıza Akıncı yaptığı konuşmada, buradaki insanlarla kaynaştığın ve bölgeyi bir çok yönüyle tanıdığını söyledi.

Akıncı, "Toplumun önemli sıkıntıları var. Toplumun erdemi, enerjisi ve de zamanın getirdiği bazı sıkıntılar var. Ekonomik sıkıntılar var, eğitimle ilgili sıkıntılar ve günlük hayatla ilgili sıkıntılar var. Zaman eskisi gibi değil; Türkiye'de, Hindistan'da ve Çin'de de değil. Bu sorunları bizler de yaşıyoruz. Teknolojinin getirdiği bazı zorluklar var. Bütün bu sorunlarla yüzleşmek ve üstesinden gelmek için herkesin aynı hedefe kilitlenmesi lazım. Bu toplum temiz bir toplum. Bugüne kadar yüzün üzerinde köy gezdik. Kendisiyle ilgili bir şey talep edenlerin sayısı beş kişiyi geçmez. Geleceğe dair bir şey söylediğiniz zaman insanların gözleri parlıyor. Herkes sırtında tarihi bir sorumluluk taşıyor" diye konuştu. Akıncı, iftar davetine katılan herkese teşekkür ederek, hayırlı Ramazanlar diledi.

Haberler


Kiraz Festivali’nin tarihi belli oldu

Celal Bayar Azınlık Ortaokuluna kayıtlar başlıyor

Hrisohoidis Meriç bölgesinde incelemelerde bulundu

Levent Sadık Ahmet’ten İpsala’da yaban mersini yatırımı

BTAYTD den mavi kapak kampanyasına destek

BTTÖB’de genel kurul hazırlığı

Özgür Ferhat, Spartakos Tarım Derneği yönetimini ağırladı

Gönüllü askerlik hizmetinde bulunacak ilk kadın grup göreve başladı

İskeçe Çınar Camii davası yeniden ertelendi: Mahkeme önünde gerginlik

’Türkiye-Yunanistan 1. Kültür Forumu’ Nevşehir’de düzenlendi

Miçotakis – Radev Sofya’da görüştü

YDP’nin anayasa değişikliği önerisi genel kurulda duyuruldu