Anasayfa

06-02-2024
ABTTF'den İstanbul'a çalışma ziyareti
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, İstanbul'a gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında 1-2 Şubat tarihleri arasında bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Habipoğlu'na ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı Arık eşlik etti.
6 Şubat 2024 Salı



Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, İstanbul'a gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında 1-2 Şubat tarihleri arasında bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Habipoğlu'na ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı Arık eşlik etti.

ABTTF Başkanı 1 Şubat Perşembe günü Balkanlar Medeniyet Merkezi ve Uluslararası Türk-Arap Diyaloğu Başkanı, IRCICA Eski Genel Direktörü Prof. Dr. Halit Eren, 2 Şubat Cuma günü de Hazineden Sorumlu eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar ve İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Erdem ile görüştü.

Prof. Dr. Eren'in Zeytinburnu'ndaki makamında yapılan görüşmede, ABTTF'nin Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının çözümüne yardımcı olmak için uluslararası örgütler nezdinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Doç. Dr. Erdem ile İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsündeki makamında yapılan görüşmede, Batı Trakya Türk toplumunun güncel sorunları ile Batı Trakya ve Yunanistan'daki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunuldu, Erdem ve ABTTF'nin birlikte çalışabileceği konular ele alındı.

Batı Trakya Türk toplumu mensubu eski Devlet Bakanı Çağlar'ın sahibi olduğu Mövenpick İstanbul Boshporus Otel'deki makamında yapılan görüşmede, ABTTF'nin son dönemde uluslararası alandaki siyasi lobi faaliyetleri hakkında bilgi verildi, eğitim ve ekonomik nedenlerle genç nüfusun bölgeden dışarıya göçü gibi Batı Trakya Türk toplumunun acil önem arz eden sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Haberler


Emekli öğretmen Mehmet Emin Latif son yolculuğuna uğurlandı

Gündem’in acı günü

ADF’de Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları gündeme taşındı

Bulgaristan’da ilk sonuçlar: Radev tek başına hükümet kurabilir

Danışma Kurulu Witten derneği saldırısını kınadı

Yeni Tarım ve Kalkınma Bakan Yardımcısı belli oldu

Yunanistan ve Fransa savunma anlaşmasını 5 yıl uzatacak

“Open Business” sistemi işletmelere anlatılacak

Witten’de Batı Trakya Türkleri derneğine saldırı

Gümülcine Başkonsolosluğunda 23 Nisan coşkusu: Çocuklar doyasıya eğlendi

Mucize Tiyatrosu Edirne’de sahne aldı: “Gulyabani” izleyenleri büyüledi

GAT’tan “12 Ay 12 Mutluluk” projesi