Anasayfa

12-02-2024
Özgür Ferhat arıcıların acil yardım kapsamına alınmalarını istedi
Rodop Milletvekili Özgür Ferhat bölgedeki bal üreticilerinin acil yardım desteğine dahil edilmesini istedi.
12 Şubat 2024 Pazartesi

Rodop Milletvekili Özgür Ferhat bölgedeki bal üreticilerinin acil yardım desteğine dahil edilmesini istedi.

Rodop Sol Parti Milletvekili Özgür Ferhat, bölgedeki bal üreticilerinin afet ve yangından zarar gören arıcılara sağlanan ek yardımdan mahrum bırakılmalarını eleştirdi. Ferhat, Tarım Bakanlığından bölgedeki üreticileri derhal acil yardım desteğine dahil etmesini istedi.

Milletvekili Özgür Ferhat konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "26.01.2024 tarihli 89/25871 sayılı bakanlık kararına göre afet ve yangın bölgelerinde zarar gören arıcılara ek yardım sağlanmıştır. Bu kapsamda Larisa, Kardiça, Meriç, Trikala gibi bölgeler ödemeye bakanlık tarafından tabi tutulmuştur. Fakat ne hikmetse bakanlık kararına Rodop ili dahil olsa da açıklaması mümkün olmayan ve yersiz bir uygulama ile ilimizin arıcıları ödemeden mahrum bırakılmışlardır."

Söz konusu uygulamanın zor durumda bulunan üreticileri daha da sıkıntıya düşüreceğini belirtilen milletvekili Ferhat, "Tarım konularında sınıfta kalan Tarım Bakanı Avgenakisi meclis huzurunda sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. Başta arıcılar olmak üzere tüm Rodop ili çiftçi ve üreticilerinin gerçek haklarının derhal ödenmesini talep ediyoruz." dedi.



Haberler


BTAYTD’da yeni başkan Zeynep Tevfikoğlu

BTAYTD Genel Kurul sonuçları belli oldu

TOÇEK “Rumuz Goncagül”e sanatseverlerden tam puan

Egnatia Otoyolu’nda plastik yüklü TIR alev aldı

BTAYTD Genel Kurulu Gümülcine’de yapıldı

Atina’da Dünya Türk Dili Ailesi Günü etkinliği

Bürokrasiyi azaltma hamlesi: 400 işlem sadeleştiriliyor

“29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü” Gümülcine’de anılacak

Batı Trakya’da yabancılara emlak satışını sıkılaştırma gündemde

Hüseyin Zeybek: “Tarım politikaları üreticiyi çıkmaza sürüklüyor”

Yunanistan’da 2025 iklim bilançosu

Gribe yakalanan iki çocuk yoğun bakımda