Anasayfa

14-06-2016
Şiddetli yağış Rodop ilini vurdu!...
Rodop ilinde 14 Haziran Salı sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur birçok bölgede zararlara neden oldu.
14 Haziran 2016 Salı



Şiddetli yağmur ve selin neden olduğu maddi zararlar özellikle Rodop iline bağlı Domruköy, Sirkeli, Karacaoğlan, Kalenderköy, Çelebiköy, Satıköy ve Omurluköy bölgelerinde yoğunlaştı.

Yağmur nedeniyle dereler taştı, ekili alanlar sular altında kaldı, hayvan ağılları zarar gördü, evlere su girdi, bazı araçlar ise sel sularına kapılarak sürüklendi. Bazı yerlerde ise hayvanların telef olduğu ifade edildi. Bölgedeki tarlaların önemli bir bölümü sular altında kalarak, maddi zarar meydana geldi. Bu arada Kozlukebir ile Gümülcine arasındaki yaka yolu, çay ve dere yataklarında köprü olmaması nedeniyle trafiye kapandı. Birçok vatandaşlar komşu köylere ve Gümülcine’ye gelemedi. Aşırı yağış, Gümülcine’de de ulaşımda aksamalara neden oldu. Karacaoğlan - Ballahor karayolu ulaşıma kapatıldı. Bazı bölgelerde ise yağmurla birlikte dolu yağışı da görüldü. Olumsuz hava şartlarının yoğun olarak yaşandığı bölgelerde tarım arazilerinin büyük maddi hasar gördüğü ifade edildi. Şiddetli yağmurun neden olduğu felaket, sosyal medyada yoğun bir şekilde yer aldı.

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis, Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin ve eyalet meclis üyeleri ile Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ile belediye meclis üyeleri şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören bölgeleri ziyaret ederek, zararları yerinde tespit ettiler. Bu arada Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) yetkililerinin zarar tespit çalışmaları için 15 Haziran Çarşamba gününden itibaren bölgeyi ziyaret edeceği bildirildi.


FOTO: İlhan Solist







Haberler


Danışma Kurulu heyeti Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü

Su kaynakları tehlikede: Profesör Hacibiros’tan kritik uyarı

K.E.D.E.’den Kozlukebir Belediyesine itfaiye aracı bağışı

Sinikova – Sünnetçiköy yolu için imza kampanyası

Sağlık sektörü ayakta: Doktorlar 48 saat iş bırakıyor

Yunanistan ve ExxonMobil, 40 yıl sonra hidrokarbon aramasına başlıyor

Miçotakis, ABD’li bakanlarla enerji iş birliğini görüştü

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu heyetinden Ankara ziyareti

Ülke genelinde eğitim boykotları: İskeçe Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencileri de eylemde

Gümülcine karanlığa gömüldü

Atina’da taksiciler grevi erken bitiriyor

Çipras’tan yeni kitap: “İthaka – Artık benim sesim duyulmalı”