Anasayfa

13-02-2024
Selanik Adliyesine gönderilen patlayıcı zarf endişe yarattı
Yüksek Mahkeme yetkilileri, dün Selanik kentindeki Adliye Sarayına gönderilen, içinde patlayıcı madde bulunan zarf ile ilgili endişelerini dile getirdi.
13 Şubat 2024 Salı

Yüksek Mahkeme yetkilileri, dün Selanik kentindeki Adliye Sarayına gönderilen, içinde patlayıcı madde bulunan zarf ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Konuyla ilgili yetkililer tarafından yayımlanan açıklamada, "Yargı yetkililerinin hedef alınması üzerine derin üzüntü ve endişelerimizi ifade ediyoruz." denildi.

Adliye binalarına gelen zarfların içindekilerinin tespit edilmesi için elektronik kontrol sistemlerinin kurulması ve işletilmesinin gerektiği vurgulanan açıklamada, bu çalışmanın vatandaşların adli hizmetlere sorunsuz erişimine de katkı sağlayacağı belirtildi.

Adalet Bakanı Yorgos Floridis de katıldığı televizyon programında, Selanik Adalet Sarayındaki güvenlik açığının ciddi olduğunu kabul ederek, denetimlerde sorun olduğunu kaydetti.

Zarf içindeki patlayıcı maddenin mahkeme başkanının ofisine kadar ulaşmasının denetimlerde sorunu gösterdiğini vurgulayan Floridis, Adliye Sarayındaki güvenlik sisteminin tamamının yeniden gözden geçirildiğini ifade etti.

Selanik'te Adliye Sarayına dün gönderilen, içinde patlayıcı madde bulunan zarf, bomba imha uzmanlarınca kontrollü şekilde imha edilmişti.

Haberlerde, içinde öldürücü miktarda patlayıcı bulunan zarfın, açılmasıyla patlayacak biçimde hazırlandığı aktarılmıştı.

Haberler


ABTTF Genel Kurula hazırlanıyor

PASOK’lu Mantzos: ‘Batı Trakya’da Türk azınlık yok’

‘İTB Gençlik Buluşmaları’nın nisan ayı konuğu Millet Gazetesi oldu

GTGB’den geleneksel Çocuk Şenliği

Türkiye Savunma Bakanlığı: ‘Tek yanlı girişimler kabul edilemez’

Tarkan Multaza’dan Danışma Kurulu Başkanı ve İTB’ye ziyaret

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’ın ‘Deniz Mekansal Planlaması’na tepki

Gümülcine Müftülüğünün düzenlediği ‘Temel Dini Bilgi’ yarışması tamamlandı

Yunanistan ‘Deniz Mekansal Planlaması’nı açıkladı

Yassıköy Belediyesinden Bekirli’de çocuk şenliği

Danışma Kurulu üyeleri Antalya Diplomasi Forumu’nda temaslarda bulundu

Atina’da taksiciler 24 saatlik grevde