Anasayfa

24-04-2015
Selanik Belediye Başkanı Butaris: "Onu asılı görsem ipi kesmeyeceğim"
Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, Savunma Bakanı Panayotis Kammenos’a "şişko" dedi.
24 Nisan 2015 Cuma

Milliyetçi çıkışlarıyla tanınan bakandan hoşlanmadığına ironik bir dille anlatan Butaris, "Onu asılı görsem, ipi kesmeyeceğim. O derece yani." ifadelerini kullandı.

Renkli kişiliği ve zaman zaman yaptığı açıklamalarla övgü veya eleştirilere maruz kalan Selanik Belediye Başkanı Butaris, hükümetin küçük ortağı Bağımsız Yunanlar (ANEL) Partisi’ni kızdıran bir açıklama yaptı. 73 yaşındaki Butaris, popülist tavırları ve milliyetçi söylemiyle eleştirilen Savunma Bakanı ve ANEL lideri Panayotis Kammenos’a çattı.

"KAMMENOS’U ASILI GÖRSEM, KURTARMAM"
Yunanistan’ın kurtuluşu için mücadele veren hükümetin bu zor dönemde desteklenmesi gerektiğine söyleyen Butaris, konuşmasının devamında ANEL Partisi’ni çileden çıkaran şu sözleri sarf etti: "Daha önce söylemiştim. Bizi boyunduruktan çıkarmak isteyenlere (hükümete) yardımcı olmalıyız. Belli bir hükümet olduğunu söylemiştim. SİRİZA hükümeti. Tabii aynı zamanda ’şişko’nun (Savunma Bakanı ve ANEL lideri Kammenos’u kastediyor) hükümeti. Çocuklar (meclis üyelerini kastediyor), özür dilerim ama bu Kammenos’tan hiç hoşlanmıyorum. Asılı görsem, ipi kesmeyeceğim. O derece yani."

ANEL’DEN ’TÜRK DOSTU’ ELEŞTİRİSİ GELDİ
Bir açıklama yapan ANEL Genel Merkezi, "Tanıdık Türk dostu Selanik belediye başkanı belediye meclis toplantısında Genel Başkan P. Kammenos’a inanılmaz sözlerle saldırdı. Selanik belediye başkanı bir kez daha inanılması güç aptalca siyasi yorumlar yaptı. Bu uç açıklamaların değerlendirmesini şehir halkına bırakıyoruz." denildi.

Sosyal medyada gündem olan açıklamalara dair vatandaşlar ikiye bölündü. Bazıları Butaris’in dilinin kemiği olmadığı için şaka yollu eleştiri getirdiğini belirtti. Bir diğer bölümü ise bunun bir eşek şakası olduğunda birleşti.
Kulağında küpesi ve kollarında dövmeleri ile iki dönemdir Selanik belediye başkanı olarak görev yapan Butaris, 25 yıl şehri yöneten milliyetçi yöneticilerin ardından Selanik şehrini dış dünyaya açan isim olarak takdir topluyor.

Haberler


Rodop ilinde yangın riski yüksek

YTB’den genç kalemlere çağrı

İTB kurucularından Mehmet Hilmi vefatının 95. yıl dönümünde anıldı

Balon balığının kilosuna 5,33 euro destek verilecek

Her yıl ortalama 357 kişi boğularak hayatını kaybediyor

Ketenlik Çocuk Kitap Okuma Kulübünden ’Küçük Prens’ etkinliği

Yangın söndürme helikopteri düştü

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyaret

İskeçe’de Aşure buluşmaları başlıyor

ABTTF, Avrupa Parlamentosundaki temel haklar oturumuna katıldı

Gümülcine Belediyesi Erişilebilirlik Merkezi Projesi AB programına dahil edildi

Türk ve Yunan fotoğraf sanatçılarından ortak sergi