Anasayfa


24-04-2015
Selanik Belediye Başkanı Butaris: “Onu asılı görsem ipi kesmeyeceğim”
Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, Savunma Bakanı Panayotis Kammenos'a "şişko" dedi.
24 Nisan 2015 Cuma

Milliyetçi çıkışlarıyla tanınan bakandan hoşlanmadığına ironik bir dille anlatan Butaris, "Onu asılı görsem, ipi kesmeyeceğim. O derece yani." ifadelerini kullandı.

Renkli kişiliği ve zaman zaman yaptığı açıklamalarla övgü veya eleştirilere maruz kalan Selanik Belediye Başkanı Butaris, hükümetin küçük ortağı Bağımsız Yunanlar (ANEL) Partisi'ni kızdıran bir açıklama yaptı. 73 yaşındaki Butaris, popülist tavırları ve milliyetçi söylemiyle eleştirilen Savunma Bakanı ve ANEL lideri Panayotis Kammenos'a çattı.

"KAMMENOS'U ASILI GÖRSEM, KURTARMAM"
Yunanistan'ın kurtuluşu için mücadele veren hükümetin bu zor dönemde desteklenmesi gerektiğine söyleyen Butaris, konuşmasının devamında ANEL Partisi'ni çileden çıkaran şu sözleri sarf etti: "Daha önce söylemiştim. Bizi boyunduruktan çıkarmak isteyenlere (hükümete) yardımcı olmalıyız. Belli bir hükümet olduğunu söylemiştim. SİRİZA hükümeti. Tabii aynı zamanda 'şişko'nun (Savunma Bakanı ve ANEL lideri Kammenos'u kastediyor) hükümeti. Çocuklar (meclis üyelerini kastediyor), özür dilerim ama bu Kammenos'tan hiç hoşlanmıyorum. Asılı görsem, ipi kesmeyeceğim. O derece yani."

ANEL'DEN 'TÜRK DOSTU' ELEŞTİRİSİ GELDİ
Bir açıklama yapan ANEL Genel Merkezi, "Tanıdık Türk dostu Selanik belediye başkanı belediye meclis toplantısında Genel Başkan P. Kammenos'a inanılmaz sözlerle saldırdı. Selanik belediye başkanı bir kez daha inanılması güç aptalca siyasi yorumlar yaptı. Bu uç açıklamaların değerlendirmesini şehir halkına bırakıyoruz." denildi.

Sosyal medyada gündem olan açıklamalara dair vatandaşlar ikiye bölündü. Bazıları Butaris'in dilinin kemiği olmadığı için şaka yollu eleştiri getirdiğini belirtti. Bir diğer bölümü ise bunun bir eşek şakası olduğunda birleşti.
Kulağında küpesi ve kollarında dövmeleri ile iki dönemdir Selanik belediye başkanı olarak görev yapan Butaris, 25 yıl şehri yöneten milliyetçi yöneticilerin ardından Selanik şehrini dış dünyaya açan isim olarak takdir topluyor.

Haberler


Yassıhöyük barajından Kuruçay’a bırakılan su miktarı arttırıldı  

Hakan Aysev’den Gümülcine’de muhteşem konser

Baran, İkinci Şans Okullarındaki öğrencilerin ulaşım sorununu sordu

İskeçe’de hatim etkinlikleri başlıyor

Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor