Anasayfa

14-06-2016
Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin sel felaketini değerlendirdi
Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin 14 Haziran Salı sabahı Rodop ilinin Kozlukebir belediyesine bağlı köylerde etkili olan şiddetli yağmur ve sel felaketiyle ilgili olarak GÜNDEM'e konuştu.
14 Haziran 2016 Salı

Eyalet Başkan Yardımcısı Mümin, başta Domruköy, Kalenderköy, Büyük Sirkeli, Karacaoğlan, Küçük Sirkeli, Ballahor, Satıköy, Çelebiköy olmak üzere diğer civar köylerde şiddetli yağmurla birlikte sel felaketinin yaşandığını ifade etti. Sabahın erken saatlerinde Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis başta olmak üzere, diğer eyalet meclis üyeleri İsmail Hüse İsmail, Ahmet İbram, Mustafa Katrancı, Tarkan Multaza ile birlikte sel felaketinin etkili olduğu bölgelerde incelemelerde bulunduklarını söyleyen Önder Mümin, "Balkan bölgesinde şiddetli yağan yağmurla birlikte bir çok çay ve derelerde su taşkınlıkları meydana geldi. Bunun üzerine 14 Haziran Salı günü sabahın erken saatlerinde eyalet başkanı sayın Yorgos Pavlidis ve diğer eyalet meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte sorunun yoğun olduğu bölgelere gittik. Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve meclis üyeleriyle birlikte bölgeleri ziyaretimiz sırasında yapmış olduğumuz ilk değerlendirmelerde bir an evvel zarar tespit çalışmalarına başlanması gerektiği konusunda fikir birliğine vardık" diye konuştu.

Bölgede yaptıkları ziyaret ve incelemeler sırasında bir çok ekili tarım arazilerinde ciddi zararların olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Mümin, Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) yetkililerin bölgeyi ziyaret edeceğini ve zarar tespitinde bulunacaklarını söyledi. Bunun yanısıra evlerde ve başka bir şekilde zarar gören vatandaşlar için de Kozlukebir belediyesinin zarar tespit çalışmalarında bulunacağını dile getiren Önder Mümin, Eyalet Başkanı Başkanı Yorgos Pavlidis'in de bakanlık nezdinde girişimde bulunduğu söyledi.

Ayrıca Mümin, sel felaketi sonrası Ballahor ve Karacaoğlan köylerinin su taşkınlığına karşı risk taşıması üzerine, Domruköy Karacaoğlan ana yolunun (Set Yolu) bir bölümünün yıkımına karar verildiği ve bu yolun bir şu an itibariyle trafiğe kapatıldığını sözlerine ekledi.

Buna benzer doğal afetlerin tekrar yaşanmaması temennisinde bulunan DMT Başkan Yardımcısı Önder Mümin, bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ifade etti.

Haberler


Danışma Kurulu heyeti Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü

Su kaynakları tehlikede: Profesör Hacibiros’tan kritik uyarı

K.E.D.E.’den Kozlukebir Belediyesine itfaiye aracı bağışı

Sinikova – Sünnetçiköy yolu için imza kampanyası

Sağlık sektörü ayakta: Doktorlar 48 saat iş bırakıyor

Yunanistan ve ExxonMobil, 40 yıl sonra hidrokarbon aramasına başlıyor

Miçotakis, ABD’li bakanlarla enerji iş birliğini görüştü

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu heyetinden Ankara ziyareti

Ülke genelinde eğitim boykotları: İskeçe Azınlık Ortaokulu-Lisesi öğrencileri de eylemde

Gümülcine karanlığa gömüldü

Atina’da taksiciler grevi erken bitiriyor

Çipras’tan yeni kitap: “İthaka – Artık benim sesim duyulmalı”