Anasayfa

15-02-2024
Edirne Valisi Sezer Batı Trakya'da
Edirne Valisi Yunus Sezer, bugün (15 Şubat Perşembe) resmi bir ziyaret için geldiği Gümülcine ve İskeçe'de bir dizi temaslar gerçekleştiriyor.
15 Şubat 2024 Perşembe



Edirne Valisi Yunus Sezer, bugün (15 Şubat Perşembe) resmi bir ziyaret için geldiği Gümülcine ve İskeçe'de bir dizi temaslar gerçekleştiriyor.

İlk durağı Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu olan Sezer, burada Başkonsolos Aykut Ünal ile görüştü. Ardından Doğu - Trakya Eyalet Başkanlığına geçen Sezer, Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis'i ziyaret etti. Ziyarette azınlıktan Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene ile Eyalet Başkanı Danışmanı Rıdvan Molla İsa da hazır bulundu.

Edirne Valisi, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif'i de makamında ziyaret etti. Müftülükte gerçekleşen görüşmede, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet de yer aldı.

Çeşitli temaslar ve ziyaretler için Gümülcine'de bulunan Vali Yunus Sezer, eşi Canan Sezer ile birlikte Gümülcine Türk Gençler Birliğini ziyaret ederek Başkan Sedat Hasan ve soydaşlarla bir araya geldi.

Sezer, Batı Trakya Türk Azınlığının lideri merhum Dr. Sadık Ahmet'in kabrini de ziyaret etti. Burada kendisini Sadık Ahmet'in oğlu Levent Sadık Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, DEB Partisi Başdanışmanı Mustafa Ali Çavuş karşıladı.

Vali Sezer, Gümülcine'de yenen öğle yemeğinde, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin ve Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam ile de görüştü.

İSKEÇE TEMASLARI
Ziyareti sırasında Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal'ın refakat ettiği Vali Sezer Gümülcine temaslarının ardından İskeçe'ye geçti.

Vali Yunus Sezer İskeçe'de ilk olarak Müftü Mustafa Trampa'yı ziyaret etti. Müftülükte gerçekleşen görüşmede Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt'un yanısıra Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı da yer aldı.

Vali Sezer müftülükteki görüşmenin ardından İskeçe Türk Birliğini ziyaret etti. Sezer, İTB'de Başkan Ozan Ahmetoğlu ve dernek yöneticileri tarafından karşılanırken, soydaşlarla da sohbet etme imkanı buldu.

İskeçe'deki temaslarının ardından Vali Sezer Batı Trakya'dan ayrıldı.

Haberler


SİRİZA ülkenin yangınlara hazırlıksız olduğunu açıkladı

Ketenlik Gençlik Festivali başladı

AADE’den vergi kaçakçılığına karşı yapay zekâ ile denetim

Orman yangınında bir kişi hayatını kaybetti

Tarım Bakanlığından yaban domuzlarının neden olduğu zararlara ilişkin açıklama

Orman yangınları nedeniyle bazı yerleşim alanları boşaltıldı

Batı Trakya Köyler Ansiklopedisi tamamlandı

Yunanistan, 10 Ağustos’ta Filistin’e dayanışma eylemlerine hazırlanıyor

Hayvan besicileri çiçek hastalığı konusunda hükümete tepkili

İsrail’in işgal kararı sonrası Gazze’de 1 milyon kişi tekrar zorla yerinden edilmeyle karşı karşıya

Eski Başbakan Samaras’ın kızı hayatını kaybetti

Atina’nın Deniz Mekansal Planlaması’na Mısır tepki gösterdi