Anasayfa

19-02-2024
İskeçe Türk Birliğinden Ankara gezisi
İskeçe Türk Birliği (İTB) 16 - 18 Şubat tarihleri arasında Ankara'ya kültür gezisi düzenledi. İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu başkanlığında İTB yöneticileri, kurs öğretmenleri ve öğrencileri, kadınlar kolu yöneticileri ve üyelerden oluşan 95 kişilik heyet, Ankara'da ziyaretler gerçekleştirdi, tarihi ve turistik yerleri gezdi.
19 Şubat 2024 Pazartesi



İskeçe Türk Birliği (İTB) 16 - 18 Şubat tarihleri arasında Ankara'ya kültür gezisi düzenledi. İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu başkanlığında İTB yöneticileri, kurs öğretmenleri ve öğrencileri, kadınlar kolu yöneticileri ve üyelerden oluşan 95 kişilik heyet, Ankara'da ziyaretler gerçekleştirdi, tarihi ve turistik yerleri gezdi.

İTB ekibi 16 Şubat Cuma günü ilk olarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığını ziyaret etti. Heyet, YTB'deki Dr. Sadık Ahmet Salonundaki "Balkanlar" konulu sergiyi gezdi ve kurum hakkında bilgilendirildi.

İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve dernek yöneticileri burada YTB Başkanı Abdullah Eren'le görüştü. Görüşmede karşılıklı hediye takdimi gerçekleşti.

İTB yöneticilerinden oluşan heyet daha sonra Türkiye Dışişleri Bakanlığını ziyaret etti. İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve dernek yöneticileri Genel Müdür, Büyükelçi Burak Özügergin'le bir araya gelerek görüştü.

İTB kafilesi daha sonra el sanatları ve geleneksel sanatlar alanında yıllarca çalışmalara imza atan Ankara Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret etti. Heyet burada Enstitü tarafından yapılan çalışmaları yakından görme fırsatı buldu. İTB heyeti, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Ahsen Hıdıroğlu'ndan ve enstitü yetkililerinden yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı.

İTB heyeti 17 Şubat Cumartesi günü ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret etti. Rehber eşliğinde yapılan ziyarette İTB heyeti Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Dernek Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Anıtkabir elektronik anı defterini imzaladı.

İTB heyeti daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi, Birinci Meclis ile müze ziyareti ve şehir turu gerçekleştirdi.

İTB'nin kültür gezisi, 18 Şubat Pazar günü tarihi Hacı Bayram Veli Camii ve Ankara Kalesi ziyaretiyle tamamlandı.

İTB kafilesi gece geç saatlerde İskeçe'ye döndü.

Haberler


OPEKEPE yolsuzluk davasında tutuklama zinciri büyüyor

ABTTF, İtalya’da düzenlenen FUEN Kongresi’ne katıldı

Gümülcine Müftülüğünden “Çocuğunu Al, Sabah Namazına Gel” etkinliği

Batı Trakyalı gençler Atina’da Yunan Parlamentosunda

Sakellion ve Batı Trakya’daki kimlik meselesi

Batı Trakya Türk Azınlık eğitiminde ikili hak gaspı dönemi (mi)?

İnsanın yüklendiği emanet

Birlikte yaşamanın etik dili nasıl kurulabilir?

Mustafçova’da “Gazze için Hayırda Buluşalım” etkinliği düzenlendi

Zeynelli köyünde geleneksel mahya soydaşları bir araya getirdi

İTB’de Cumhuriyet Gecesi

Rodop tütün üreticileri destek bekliyor