Anasayfa

20-02-2024
Yorgos Çipras: 'Kasselakis ile anlaşma olmazsa yeni birini bulalım'
SİRİZA Meclis Grubu Başkanı Yorgos Çipras parti Başkanı Stefanos Kasselakis ile bir anlaşma olmaması durumunda partinin önümüzdeki Avrupa Parlamentosu seçimlerine başka bir liderle gidebileceğini belirtti.
20 Şubat 2024 Salı

SİRİZA Meclis Grubu Başkanı Yorgos Çipras parti Başkanı Stefanos Kasselakis ile bir anlaşma olmaması durumunda partinin önümüzdeki Avrupa Parlamentosu seçimlerine başka bir liderle gidebileceğini belirtti.

Bir radyo kanalına konuşan Çipras, normalde partinin AP seçimlerine Kasselakis ile girmesi gerektiğini belirterek, "Ancak kendisi ile anlaşma olmazsa partiyi AP seçimlerine götürecek özelliklere sahip bir kişi bulalım" ifadelerini kullandı.

Çipras, demokratik bir sol partide olması gerektiği gibi birliktelik içinde AP seçimlerine hazırlanmaları gerektiğini belirtirken, SİRİZA'da "tek adam" anlayışı olmaması gerektiğini söyledi.

Eski parti lideri Aleksis Çipras'ın tekrar siyasete dönmesi konusunda fikri sorulan Yorgos Çipras, "Aleksis Çipras'ın dönüşü sadece SİRİZA'ya değil, tüm ilerici kesime büyük katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Haberler


Üç azınlık ilkokulu daha kapatılıyor!

İskeçe için hayvancılık desteği artırıldı

AP’deki 3 grup, AB’yi Gazze’deki soykırımı sona erdirmeye çağırdı

“Yunanistan’da hükümet, yüksek mahkeme başkanlarının belirlenmesinde hukukun üstünlüğünü ihlal ediyor”

Üşekdere köyündeki içme suyu sorununa çözüm

İsrail basınına göre Tel Aviv yönetimi Atina’daki büyükelçiliği personelini tahliye etti

Eyalet Başkanlığı GAT Gençlik Festivaline desteğini geri çekti

Batı Trakyalı gençler 3. Balkan Gençlik Buluşmaları Yaz Kampında Edirne’de buluştu

2025 TR-YÖS/2 sınavı takvimi açıklandı

Ortopedi Uzmanı Dr. Kenan Gagalı muayenehanesini açtı

BTAYTD, AGİT Helsinki 50+ konferansına katıldı

Burhan Baran’dan Bektaşi–Alevi yasasına tepki