Anasayfa

21-02-2024
BAKEŞ'ten 'Ana Dili Günü' mesajı
Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) "21 Şubat Uluslararası Ana Dili Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.
21 Şubat 2024 Çarşamba

Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) "21 Şubat Uluslararası Ana Dili Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

BAKEŞ'in sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda Batı Trakya Türkleri'nin hala Türkçe-Yunanca eğitim verecek anaokulları mücadalesi verdiği vurgulandı ve kimliği koruma mücadelesinin sürdürüleceği belirtildi.

BAKEŞ'ın tarafından yapılan açıklama şöyle: "21 Şubat tarihi, 1999 yılında UNESCO tarafından Uluslararası Ana Dili Günü olarak ilan edilmiştir. Dil, kültürün ve kimliğin temel unsurudur.

Kadim Türk tarihi birikiminden damıtılmış toplumsal değerlerimizi, kültür ve dilimizi bugünlere taşıyan ana dilimizdir.
Bizi 'biz' yapan bir kimlik bilinci ile var olmamızı sağlayan ana dili yaşama hakkı kadar doğal, vazgeçilmez, sınırlandırılamaz temel bir insan hakkıdır.

Gelişen dünyada bugün Batı Trakya Türkleri hala çift dilli Türkçe-Yunanca anaokulları talebiyle ana dilde eğitim alma mücadelesi vermektedir.

Uluslararası Ana Dili Günü vesilesiyle Türkçe-Yunanca iki-dilli anaokulu talebimizi bir kez daha yineliyor, ana dilimizi ve kimliğimizi koruma mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğimizi bildiriyoruz.

Uluslararası Ana Dili Günümüz Kutlu Olsun!"

Haberler


Gümülcine’de okullararası geri dönüşüm maratonu başlıyor

Maden sahasının kiralanması ve şirket bağışı tepki çekti

Batı Nil virüsü sonbaharda da etkisini sürdürüyor

Tarihi Beyazıt Camiinin açılışının kasım ayında yapılması bekleniyor

Kalkanca sakininden belediyeye çağrı: Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?

GTGB Yeni Nesil Kolunun yeni yönetimi belirlendi

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden Brüksel’de Avrupa Birliği girişimleri

ABTTF: Batı Trakya Türk Azınlığının sorunları görmezden geliniyor

Rodos’ta sel can aldı

Özgür Ferhat’tan mazot desteğinin artırılması talebi

ABD’nin Atina Büyükelçisi Guilfoyle istifa etti

Avrupa’da ayrımcılık: Batı Trakya’da Türk azınlık okulları bir bir kapanıyor